Passa al contingut principal

Sobre el col·lapse dels serveis d'urgències a Terrassa

El grup municipal d’ICV-EUiA davant els episodis de col·lapse viscuts als serveis d’urgències sanitàries de la nostra ciutat ha emplaçat a la resta de grups municipals a donar suport a un posicionament institucional de l’Ajuntament de Terrassa instant al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya a activar amb caràcter d’urgència les mesures necessàries per tal de fer front, amb els recursos humans i materials adients, a les situacions de col·lapse de les urgències hospitalàries i ambulatòries publiques a la ciutat de Terrassa,  per tal d’assegurar una atenció digna i adequada als pacients tot garantint correctament el dret a la salut de tota la ciutadania.

ICV-EUiA  manifesta que en els darrers dies s’ha pogut constatar com els serveis d’urgències hospitalaris i ambulatoris de la nostra ciutat han incrementat de manera extraordinària el número de persones que acudeixen afectats per malaltia. I malauradament, segons el portaveu del grup municipal d’ICV-EUiA, Manel Pérez, “també hem pogut constatar que en moltes ocasions el temps d’espera per ser ateses moltes d’aquestes persones excedeix allò que podríem considerar com raonable i que les condicions d’atenció dels usuaris que han de mantenir temporalment un ingrés hospitalari, fruït de les seves afeccions, en moltes ocasions tampoc està sent raonablement digna i d’acord amb les possibilitats i potencialitats dels nostres centres hospitalaris”

El grup roigverd considera que la incidència prevista per les autoritats sanitàries de l’epidèmia de grip d’aquesta temporada s’anunciava com força important, tal i com s’ha comprovat aquests dies, i que malgrat les previsions d’increment  extraordinari de pacients en aquest període, les retallades pressupostàries del Departament de Salut de la Generalitat, la contenció de plantilles i jornades laborals i de recursos materials han condicionat que l’atenció sanitària a la nostra ciutat es pugués adequar en tot moment correctament a les necessitats objectives d’atenció de la població malalta.

ICV-EUiA recorda en la seva proposta d’Acord institucional de la Junta de Portaveus de l’Ajuntament que fins i tot el comité d’empresa de l’Hospital Mútua de Terrassa ha fet públic el col•lapse del servei d’urgències d’aquest equipament sociosanitari davant l’avenç de l’epidèmia de grip considerant que hi ha hagut una manca de material, d’espai adequat i confidencialitat per atendre els pacients, així com una nul·la ampliació de la plantilla per fer front a l’augment de la demanda assistencial en els moments que ho requeria. Han denunciat que s’han arribat a classificar zones dels passadissos del servei d’urgències com a llocs assistencials per pacients que precisen oxigenoteràpia i/o tractament nebulitzat dificultant fins i tot el correcte trasllat de pacients, i que l’augment desproporcionat de les càrregues de treball al personal sanitari assignat han comportat esgotament físic i psicològic dels treballadors que presten l’atenció als pacients.

ICV-EUiA també es fa ressó en la seva proposta que les Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC) també han alertat del col•lapse dels serveis d’urgències que aquests dies s’esta vivint a molts hospitals i Centres d’Atenció Primària de Catalunya, amb esperes de moltes hores per rebre ingrés, per manca de llits i espais adequats per les persones malaltes i els seus familiars.

ICV-EUiA espera que la resta de grups municipals donin suport a la seva proposta d’emplaçar a prendre mesures efectives al Departament de Salut de la Generalitat, perquè considera que “el dret a la salut és un dels drets fonamentals de les persones i que les institucions publiques tenim el deure de protegir i garantir en les millors condicions”
 

Entrades populars d'aquest blog

Valoració eleccions

Reunida l’assemblea local d’Esquerra Unida de Terrassa el 6 de juny hem fet una valoració i reflexió col·lectiva de les eleccions municipals del passat 28 de maig i de la nostra participació. Primer de tot, volem donar les gràcies a les 3.643 persones (4,56% dels votants) que van confiar en la candidatura de Terrassa En Comú Podem aquest 28M. No defraudarem a aquestes persones, ja que continuarem treballant i lluitant per recuperar i ampliar un espai polític que és imprescindible i necessari a Terrassa. Volem agrair també la magnífica feina que ha realitzat tota la militància de TECP, en especial la candidata Agnès Petit, en aquesta campanya electoral, deixant-se la pell per defensar un futur digne per a les famílies treballadores. Tenim un gran capital humà. Hem demostrat que tenim militància, proposta i capacitat per a crear una organització més forta, que estigui arrelada als barris i amb un discurs de classe, posant l’èmfasi en les desigualtats i necessitats materials de la gent.

Ha mort Juan Martínez

Ayer nos dejó Juan Martínez Martínez , un luchador infatigable de esos que pelean toda la vida, uno de los imprescindibles. Desde bien joven  en su Abrucena natal  vio y comprendió la miseria a que las clases pudientes del campo sometían a los campesinos. Esto hizo que su familia decidiese emigrar a Cataluña y concretamente a Terrassa para buscarse  la vida. Ya en nuestra ciudad, Juan rápidamente tomó contacto con el PSUC y entró en sus filas. Pronto se destacó con una militancia comunista activa y comprometida. Las detenciones acompañadas de torturas y años de cárcel fueron una constante. Se implicó de manera extenuante y desinteresada en la lucha contra la dictadura franquista y por el restablecimiento de la democracia, siempre al lado de la clase trabajadora. También tuvo buena parte de “culpa” en la creación y desarrollo de las CCOO.   Esto le costó estar constantemente en el punto de mira de la policía política del régimen, lo que a instancias del partido le obligó a exiliarse a

Presentació a Terrassa del llibre sobre la massacre d'Atocha

Aquest proper dimecres 31 de gener presentem a Terrassa el llibre " La matanza de Atocha y otros crímenes de Estado ", amb la participació de l'autor Carlos Portomeñe . A les 18:30h a la seu de CCOO de Terrassa (c/ Unió, 23). Recentment, l'autor ha publicat l'article " Siete días de enero, cuarenta y siete años después " sobre els fets que relata en el llibre. Us esperem!