Passa al contingut principal

EUiA de Terrassa reclama una tarifació social i progressiva en el transport públic de la ciutat



EUiA de Terrassa reclama que les tarifes del servei de transport públic a la cocapital vallesana avancin cap a un model més social i més progressiu que el que hi ha actualment. EUiA ha elaborat un comunicat amb aquesta petició poc després de la posada en funcionament, aquest 2014, de la nova tarifació de la ‘targeta social’. “Dóna la sensació que l'aposta ha estat únicament per simplificar i unificar les diferents targetes que fins aquest moment existien”, ha explicat l’assemblea d’EUiA a Terrassa, que ha afegit que “tant des de la nostra formació com des de la coalició d'ICV-EUiA hem manifestat la necessitat que la targeta social de transport hauria de respondre a uns criteris socioeconòmics”.

La nova tarifació ‘targeta social’ del transport públic de Terrassa va ser aprovada a finals de l'any passat amb els vots favorables en solitari del PSC, mentre que ICV-EUiA es va abstenir. Fins aquest moment l'accés a aquesta targeta estava restringit per l'edat i amb el nou model, considera EUiA, “s'ha donat un pas endavant ampliant els col·lectius que tenen accés”, com els majors de 60 anys i discapacitats i acompanyants, i també perquè la nova tarifació no només té en compte la renda dins d’aquests col·lectius. 

Ara bé, “des d'EUiA considerem que el model s'ha quedat a mig camí de la tarifació social i progressiva que la situació actual requereix”, explica l’assemblea en un comunicat, que recorda que aquest model social i progressiu que ja s’està aplicant en altres àmbits municipals com les escoles bressol. En concret, EUiA proposa que el preu variï en funció de la renda i de la unitat familiar, la qual cosa permetria que la targeta tingués “un caràcter més just i equitatiu” i no deixés “exclòs a amplis col·lectius de la nostra ciutat que haurien de tenir accés a la T-BLANCA de manera immediata i prioritària”.

Un d’aquests grups són els aturats: a Terrassa hi ha més de 23.000 registrats i 10.000 que ja no reben prestació, ha indicat EUiA, que ha recordat que “la necessitat de mobilitat en la recerca de feina és indispensable”.

Un altre col·lectiu que hauria de tenir millor accés a la tarifa social són els “pensionistes dels quals depenen, en molts casos, fills i néts”: “s'hauria de tenir en compte quantes persones depenen d'aquesta pensió i no només la renda, ja que en molts casos són l'únic ingrés a la llar i serveixen de xarxa per a la família”, ha exposat EUiA de Terrassa.

“Instem i esperem a que en un futur pròxim continuem avançant cap a un model de mobilitat de transport públic eficaç i amb una tarifació progressiva i justa”, ha indicat l’assemblea local, que també ha reclamat “la màxima agilitat en la publicació de les condicions de la concessió del transport de passatgers de la nostra ciutat per a que els ciutadans puguin saber quin tipus de gestió hi haurà per part de TMESA”, l’empresa municipal de transport.

A més, EUiA de Terrassa ha aprofitat l’ocasió per denunciar els requisits “extremadament restrictius” que l'ATM imposa a les persones en situació d'atur: cal estar inscrit almenys un any de forma ininterrompuda a l'atur, es rebi o no algun tipus de prestació, per poder accedir a una targeta trimestral amb 2 zones de rodalies a un preu de quasi 30 euros.

Entrades populars d'aquest blog

Valoració eleccions

Reunida l’assemblea local d’Esquerra Unida de Terrassa el 6 de juny hem fet una valoració i reflexió col·lectiva de les eleccions municipals del passat 28 de maig i de la nostra participació. Primer de tot, volem donar les gràcies a les 3.643 persones (4,56% dels votants) que van confiar en la candidatura de Terrassa En Comú Podem aquest 28M. No defraudarem a aquestes persones, ja que continuarem treballant i lluitant per recuperar i ampliar un espai polític que és imprescindible i necessari a Terrassa. Volem agrair també la magnífica feina que ha realitzat tota la militància de TECP, en especial la candidata Agnès Petit, en aquesta campanya electoral, deixant-se la pell per defensar un futur digne per a les famílies treballadores. Tenim un gran capital humà. Hem demostrat que tenim militància, proposta i capacitat per a crear una organització més forta, que estigui arrelada als barris i amb un discurs de classe, posant l’èmfasi en les desigualtats i necessitats materials de la gent.

Ha mort Juan Martínez

Ayer nos dejó Juan Martínez Martínez , un luchador infatigable de esos que pelean toda la vida, uno de los imprescindibles. Desde bien joven  en su Abrucena natal  vio y comprendió la miseria a que las clases pudientes del campo sometían a los campesinos. Esto hizo que su familia decidiese emigrar a Cataluña y concretamente a Terrassa para buscarse  la vida. Ya en nuestra ciudad, Juan rápidamente tomó contacto con el PSUC y entró en sus filas. Pronto se destacó con una militancia comunista activa y comprometida. Las detenciones acompañadas de torturas y años de cárcel fueron una constante. Se implicó de manera extenuante y desinteresada en la lucha contra la dictadura franquista y por el restablecimiento de la democracia, siempre al lado de la clase trabajadora. También tuvo buena parte de “culpa” en la creación y desarrollo de las CCOO.   Esto le costó estar constantemente en el punto de mira de la policía política del régimen, lo que a instancias del partido le obligó a exiliarse a

Presentació a Terrassa del llibre sobre la massacre d'Atocha

Aquest proper dimecres 31 de gener presentem a Terrassa el llibre " La matanza de Atocha y otros crímenes de Estado ", amb la participació de l'autor Carlos Portomeñe . A les 18:30h a la seu de CCOO de Terrassa (c/ Unió, 23). Recentment, l'autor ha publicat l'article " Siete días de enero, cuarenta y siete años después " sobre els fets que relata en el llibre. Us esperem!