dijous, 15 de maig de 2014

ICV-EUiA crida a la rebel·lió per canviar l'actual model d'EuropaFont: Terrassa Digital

Sota el títol 'Parlem d’Europa', la formació ha celebrat una taula rodona amb Toni Barbarà, candidat núm. 7 d’ICV-EUiA al Parlament Europeu, i Mireia Rovira, responsable de política internacional d’EUiA.

“Europa a vegades està massa lluny de la gent”. Amb aquesta claredat s’ha expressat Toni Barbarà, candidat núm. 7 d’ICV-EUiA al Parlament Europeu, en la taula rodona celebrada dilluns al Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany, a La Maurina. 

Sota el títol Parlem d’Europa i emmarcat en la campanya per a les elecccions europees, el debat ha girat entorn a la necessitat urgent de canviar el model europeu. Barbarà, crític amb què tot se centri en les polítiques dels dos grans partits, crida a la rebel·lió i a la insurgència per capgirar completament l’Europa actual: "Aquest Europa és una Europa insuportable, ni un minut més, aquesta UE ens atonyina, ens maltracta, ens austeritza i acabarà amb nosaltres si no acabem nosaltres amb ella." 

En la mateixa taula, la responsable de política internacional d’EUiA, Mireia Rovira, ha recordat que cal ser conscients que les grans decisions es prenen a Brussel·les i que, la seva execució, és precisament la responsable de la crisi que paga avui la ciutadania: "Nosaltres el que proposem és una nova UE. Una UE pensada per les persones i feta per les persones, pels interessos de la ciutadania, de la majoria social i de la classe treballadora que som els que avui en dia estem patint aquesta crisi que no hem provocat nosaltres."

Resisitir l’austeritat, no pagar un deute que creuen il·legítim, recuperar una democràcia en què sigui el poble qui mani i lluitar per una Europa social, amb serveis públics com sanitat i educació, són altres polítiques defensades per ICV-EUiA i tractades al debat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada