Passa al contingut principal

Ernest Urtasun i Núria Lozano demanen el vot de tota aquella gent que sent que el seu cor batega a l’esquerra en un gran acte a Terrassa


Els candidats d’ICV-EUiA a les eleccions europees del proper diumenge, Ernest Urtasun i Núria Lozano, han demanat aquest dijous al vespre a Terrassa el vot de tota aquella gent que sent que el seu cor batega a l’esquerra. Ho han fet en un gran acte al Vallès Occidental, davant de prop de gairebé dos centenars de persones que han omplert la sala on se celebrava la trobada. Lozano ha demanat omplir les urnes de drets i de dignitat aquest 25 de maig per donar una resposta contundent als conservadors, socialistes i liberals, les famílies polítiques del PP, el PSOE i CiU, que han governat la UE de la troika.  ICV-EUiA és “l’única garantia dels valors de l’esquerra a Europa”, ha afegit, per la seva banda, Ernest Urtasun. “Som una esquerra que no pactarà amb la dreta a Europa ni retallarà com està fent Manuel Valls”, ha afegit.

Precisament, l’acte de Terrassa ha tingut lloc mentre a la Vall d’Hebron de Barcelona el Partit Socialista celebrava un míting amb l’expresident espanyol Felipe González el president de govern francès Manuel Valls i el candidat socialista a les eleccions europees Martin Schulz. “Un autèntic museu dels horrors neoliberal”: així l’ha descrit en l’acte de Terrassa la número dos d’ICV-EUiA a les eleccions europees, Núria Lozano.

González, Valls, Schulz: "Autèntic museu dels horrors neoliberals"

La candidata roja i verda ha recordat que González és “el nen de la porta giratòria”, tot fent referència al seu càrrec al consell de Gas Natural. “Diu que s’avorreix però para la mà”, ha etzibat Lozano. Schulz és de l’SPD, el partit que governa en coalició amb Angela Merkel a Alemanya, ha continuat Lozano. I, sobre el francès, ha recordat que és “el retallador oficial del regne”, imposant tisorades de 50.000 milions d’euros després de desmantellar campaments gitanos i “deportar nenes segrestant-les quan estaven d’excursió escolar” en la seva etapa de ministre d’Interior.

Per això, Lozano ha advertit que el partit socialista pretén utilitzar els seus vots Està “per confluir amb la dreta i continuar amargant la vida a la gent decent d’aquest país”. En aquest sentit, Lozano ha posat l’exemple del tractat de lliure comerç que estan negociant la UE i EEUU, sobre el qual, ha denunciat, PP, PSOE i CiU “han decretat la llei del silenci; no se’n parla”.

Aquest tractat, ha denunciat la candidata, “no és res més que un exemple més del programa ocult de la troika: la privatització de la política per vendre’l al millor postor”. Tot seguit la candidata ha fet referència als intents d’instal·lar Eurovegas i BCN World a Catalunya com un exemple més d’aquest programa, i ha conclòs que “això és la troika i el bipartidisme: una maquila lliure d’impostos i de normativa laboral fent el que millor saben fer: incrementar els seus beneficis a costa dels i les treballadores del nostre país”.

Urtasun demana el vot “a tota aquella gent que sent que el seu cor batega a l’esquerra”

Tot seguit ha estat el torn d’Ernest Urtasun, que ha destacat que “el dia 25-M hem de votar per dir-li a la dreta que sí que hi ha alternativa”; “no permetrem que el dia 25 Rajoy, Merkel i Mas surtin, la nit electoral, amb un somriure”. En aquest sentit, el candidat ha demanat a l’auditori que li digui “a tota aquella gent que el seu cor batega a l’esquerra, que els seus valors estan a l’esquerra, que ha de votar pensant en el que és, el que sent, pel que ha lluitat durant tants anys”.

Urtasun ha recordat que en la comissió presidida per Durao Barroso han participat el socialista espanyol Joaquin Almunia i que “el comissari que ha pilotat els rescats a tots i cadascun dels països rescatats és Oli Rehn, que és un dels líders de CiU a Europa”. “Si ells han estat responsables de totes aquestes polítiques nosaltres volem ser els de la tota gent que no vol pactar amb el PP”, ha contraposat Urtasun, “una força que no pactarà amb la dreta a Europa i que no retallarà com està fent Manuel Valls que avui està a Barcelona”, ha afegit.

El 25-M cal “una moció de censura contra Angela Merkel”

Abans de Lozano i Urtasun han intervingut els coordinadors d’EUiA i d’ICV a Terrassa, Xavi Martínez i Ivan Martos. Martos ha recordat les arrels antifeixistes d’Europa per desitjar que el feixisme no torni “mai més i clamar “no passaran”. A més, ha defensat una Europa de la pau i solidària, i ha reivindicat per això una integració regional similar a la que a Amèrica Llatina han protagonitzat els països de l’ALBA. Martos ha acabat proclamant que “no permetem que ens robin drets socials, perquè ens els hem ben guanyat”, i ha instat als i les assistents a fer el proper diumenge a les urnes “una moció de censura contra Angela Merkel”.
 

Entrades populars d'aquest blog

Valoració eleccions

Reunida l’assemblea local d’Esquerra Unida de Terrassa el 6 de juny hem fet una valoració i reflexió col·lectiva de les eleccions municipals del passat 28 de maig i de la nostra participació. Primer de tot, volem donar les gràcies a les 3.643 persones (4,56% dels votants) que van confiar en la candidatura de Terrassa En Comú Podem aquest 28M. No defraudarem a aquestes persones, ja que continuarem treballant i lluitant per recuperar i ampliar un espai polític que és imprescindible i necessari a Terrassa. Volem agrair també la magnífica feina que ha realitzat tota la militància de TECP, en especial la candidata Agnès Petit, en aquesta campanya electoral, deixant-se la pell per defensar un futur digne per a les famílies treballadores. Tenim un gran capital humà. Hem demostrat que tenim militància, proposta i capacitat per a crear una organització més forta, que estigui arrelada als barris i amb un discurs de classe, posant l’èmfasi en les desigualtats i necessitats materials de la gent.

Ha mort Juan Martínez

Ayer nos dejó Juan Martínez Martínez , un luchador infatigable de esos que pelean toda la vida, uno de los imprescindibles. Desde bien joven  en su Abrucena natal  vio y comprendió la miseria a que las clases pudientes del campo sometían a los campesinos. Esto hizo que su familia decidiese emigrar a Cataluña y concretamente a Terrassa para buscarse  la vida. Ya en nuestra ciudad, Juan rápidamente tomó contacto con el PSUC y entró en sus filas. Pronto se destacó con una militancia comunista activa y comprometida. Las detenciones acompañadas de torturas y años de cárcel fueron una constante. Se implicó de manera extenuante y desinteresada en la lucha contra la dictadura franquista y por el restablecimiento de la democracia, siempre al lado de la clase trabajadora. También tuvo buena parte de “culpa” en la creación y desarrollo de las CCOO.   Esto le costó estar constantemente en el punto de mira de la policía política del régimen, lo que a instancias del partido le obligó a exiliarse a

Presentació a Terrassa del llibre sobre la massacre d'Atocha

Aquest proper dimecres 31 de gener presentem a Terrassa el llibre " La matanza de Atocha y otros crímenes de Estado ", amb la participació de l'autor Carlos Portomeñe . A les 18:30h a la seu de CCOO de Terrassa (c/ Unió, 23). Recentment, l'autor ha publicat l'article " Siete días de enero, cuarenta y siete años después " sobre els fets que relata en el llibre. Us esperem!