Passa al contingut principal

Corrupció a l'Escola Roser Capdevila de Terrassa

Els ciutadans i ciutadanes de Terrassa hem escoltat i hem llegit aquest últims dies notícies en diferents mitjans de comunicació,sobre els fets esdevinguts en l’Escola Roser Capdevila de Terrassa. S’ha destapat que el director d’aquesta Escola ha malversat diners públics cap al seu us particular. La indignació s’ha escampat entre les famílies que porten els seus fills i filles a l’escola, però també entre les persones que creiem que l’Escola Pública és el millor instrument per al foment de la igualtat d’oportunitats.

Aquest cas, de presumpta corrupció, ha de fer saltar les alarmes. S’han de mantenir i alhora enfortir els mecanismes de control dels diners públics en la gestió de l’Escola Pública. Com? A partir de la participació de tota la Comunitat Educativa en els Consells Escolars. Alhora també s’ha de potenciar la democratització dels claustres, on els equips directius puguin rendir comptes periòdicament de la gestió dels recursos públics.

Però el govern català va just en el camí contrari. En el mes d’abril el govern de CiU ha aprovat en el Parlament, amb el suport d’ERC, el decret de provisió de llocs de treball docent. Aquest decret dóna de facto més poder a les direccions sense un control democràtic dels centres educatius per part de les famílies, el professorat i el personal laboral, ja que treu funcions al Consell Escolar. Decrets com aquest, poden propiciar l’aparició de més casos com aquest, ja que els directors i directores no tindran ningú que els pugui controlar. No han de rendir comptes a la Comunitat Educativa, ja que poden fer i desfer sense cap control real.

Demanem als Serveis Territorials del Vallès Occidental d’ensenyament, en aquest cas, que apliqui mesures cautelars per al director. No pot ser, que aquesta persona que ha agafat diners públics per a ús personal, estigui en casa seva de baixa i cobrant el seu sou. S’han de retornar els diners que pertanyen a l’escola i se l’ha d’apartar de la funció pública. 
 
Exigim als Serveis Territorials del Vallès Occidental d’ensenyament, que actuïn amb contundència contra els casos de corrupció, en l’Escola Roser Capdevila .

Per últim, exigim la retirada del Decret de Provisió de llocs de Treball Docent, perque fomenta la gestió privada de l’escola pública i perquè és un pas enrere en quan al control democràtic dels centres públics d’Educació.

Esquerra Unida i Alternativa de Terrassa

Terrassa, 6 de Maig de 2014

Entrades populars d'aquest blog

Valoració eleccions

Reunida l’assemblea local d’Esquerra Unida de Terrassa el 6 de juny hem fet una valoració i reflexió col·lectiva de les eleccions municipals del passat 28 de maig i de la nostra participació. Primer de tot, volem donar les gràcies a les 3.643 persones (4,56% dels votants) que van confiar en la candidatura de Terrassa En Comú Podem aquest 28M. No defraudarem a aquestes persones, ja que continuarem treballant i lluitant per recuperar i ampliar un espai polític que és imprescindible i necessari a Terrassa. Volem agrair també la magnífica feina que ha realitzat tota la militància de TECP, en especial la candidata Agnès Petit, en aquesta campanya electoral, deixant-se la pell per defensar un futur digne per a les famílies treballadores. Tenim un gran capital humà. Hem demostrat que tenim militància, proposta i capacitat per a crear una organització més forta, que estigui arrelada als barris i amb un discurs de classe, posant l’èmfasi en les desigualtats i necessitats materials de la gent.

Ha mort Juan Martínez

Ayer nos dejó Juan Martínez Martínez , un luchador infatigable de esos que pelean toda la vida, uno de los imprescindibles. Desde bien joven  en su Abrucena natal  vio y comprendió la miseria a que las clases pudientes del campo sometían a los campesinos. Esto hizo que su familia decidiese emigrar a Cataluña y concretamente a Terrassa para buscarse  la vida. Ya en nuestra ciudad, Juan rápidamente tomó contacto con el PSUC y entró en sus filas. Pronto se destacó con una militancia comunista activa y comprometida. Las detenciones acompañadas de torturas y años de cárcel fueron una constante. Se implicó de manera extenuante y desinteresada en la lucha contra la dictadura franquista y por el restablecimiento de la democracia, siempre al lado de la clase trabajadora. También tuvo buena parte de “culpa” en la creación y desarrollo de las CCOO.   Esto le costó estar constantemente en el punto de mira de la policía política del régimen, lo que a instancias del partido le obligó a exiliarse a

Presentació a Terrassa del llibre sobre la massacre d'Atocha

Aquest proper dimecres 31 de gener presentem a Terrassa el llibre " La matanza de Atocha y otros crímenes de Estado ", amb la participació de l'autor Carlos Portomeñe . A les 18:30h a la seu de CCOO de Terrassa (c/ Unió, 23). Recentment, l'autor ha publicat l'article " Siete días de enero, cuarenta y siete años después " sobre els fets que relata en el llibre. Us esperem!