dijous, 12 de desembre de 2013

Pau entre pobles, lluita entre classes!

Breus reflexions del coordinador local d'EUiA a Terrassa, Ivan Martos, després de l'anunci de la data i la pregunta del referèndum d'autodeterminació de Catalunya

Avui iniciem una ruptura democràtica. No volem viure un retorn al franquisme. El proper 9 de novembre votarem què volem ser de grans. Hem guanyat la majoria d'edat amb aquesta consulta. Ningú hem de tenir por per defensar les opcions que defensem cadascú. No tenim por a les urnes. 
 
Nosaltres portem molts mesos defensant la necessitat de confluència entre federalistes i independentistes, i la clara majoria que defensa el dret a decidir ho demostra. És clau que les preguntes siguin inclusives. 
 
A més del futur polític de Catalunya, també volem decidir moltes altres qüestions que també ens afecten, com les retallades, la política fiscal, les relacions laborals, l'economia industrial o els serveis públics. Aquest exercici de democràcia participativa que representa la consulta no s'ha de quedar només en "aquesta consulta".
 
Ara cal construir un país més social i democràtic. Que el debat sobre la qüestió nacional no serveixi per tapar els greus problemes que tenim els catalans: l'atur, les retallades, els desnonaments, l'empobriment de la població... Els problemes a Catalunya no són de banderes, sino de lluita de classes.
 
Així mateix, apostem per no trencar llaços de fraternitat entre el poble català, volem la Catalunya de tots, la Catalunya que és un sol poble, independentment de l'origen de cadascú. Igualment volem mantenir llaços de fraternitat i solidaritat entre el poble català i l'espanyol, víctimes del mateix sistema que ens retalla drets, serveis i oportunitats.
 
EUiA sempre hem defensat conviure en un estat republicà, federal, solidari, plurinacional, social i laic. Per tant, EUiA ens inclinem a votar "Sí" a la primera pregunta i debatrem internament quina resposta donarem a la segona pregunta de la consulta.
 
Desitgem que el procés constituent que s'obre a Catalunya serveixi també per trencar el model d'Estat corrupte i antisocial sorgit a la transició; i el conjunt de l'estat espanyol també pugui obrir-se a un nou procés constituent republicà i democràtic que regeneri el país.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada