Passa al contingut principal

Pau entre pobles, lluita entre classes!

Breus reflexions del coordinador local d'EUiA a Terrassa, Ivan Martos, després de l'anunci de la data i la pregunta del referèndum d'autodeterminació de Catalunya

Avui iniciem una ruptura democràtica. No volem viure un retorn al franquisme. El proper 9 de novembre votarem què volem ser de grans. Hem guanyat la majoria d'edat amb aquesta consulta. Ningú hem de tenir por per defensar les opcions que defensem cadascú. No tenim por a les urnes. 
 
Nosaltres portem molts mesos defensant la necessitat de confluència entre federalistes i independentistes, i la clara majoria que defensa el dret a decidir ho demostra. És clau que les preguntes siguin inclusives. 
 
A més del futur polític de Catalunya, també volem decidir moltes altres qüestions que també ens afecten, com les retallades, la política fiscal, les relacions laborals, l'economia industrial o els serveis públics. Aquest exercici de democràcia participativa que representa la consulta no s'ha de quedar només en "aquesta consulta".
 
Ara cal construir un país més social i democràtic. Que el debat sobre la qüestió nacional no serveixi per tapar els greus problemes que tenim els catalans: l'atur, les retallades, els desnonaments, l'empobriment de la població... Els problemes a Catalunya no són de banderes, sino de lluita de classes.
 
Així mateix, apostem per no trencar llaços de fraternitat entre el poble català, volem la Catalunya de tots, la Catalunya que és un sol poble, independentment de l'origen de cadascú. Igualment volem mantenir llaços de fraternitat i solidaritat entre el poble català i l'espanyol, víctimes del mateix sistema que ens retalla drets, serveis i oportunitats.
 
EUiA sempre hem defensat conviure en un estat republicà, federal, solidari, plurinacional, social i laic. Per tant, EUiA ens inclinem a votar "Sí" a la primera pregunta i debatrem internament quina resposta donarem a la segona pregunta de la consulta.
 
Desitgem que el procés constituent que s'obre a Catalunya serveixi també per trencar el model d'Estat corrupte i antisocial sorgit a la transició; i el conjunt de l'estat espanyol també pugui obrir-se a un nou procés constituent republicà i democràtic que regeneri el país.
 

Entrades populars d'aquest blog

Valoració eleccions

Reunida l’assemblea local d’Esquerra Unida de Terrassa el 6 de juny hem fet una valoració i reflexió col·lectiva de les eleccions municipals del passat 28 de maig i de la nostra participació. Primer de tot, volem donar les gràcies a les 3.643 persones (4,56% dels votants) que van confiar en la candidatura de Terrassa En Comú Podem aquest 28M. No defraudarem a aquestes persones, ja que continuarem treballant i lluitant per recuperar i ampliar un espai polític que és imprescindible i necessari a Terrassa. Volem agrair també la magnífica feina que ha realitzat tota la militància de TECP, en especial la candidata Agnès Petit, en aquesta campanya electoral, deixant-se la pell per defensar un futur digne per a les famílies treballadores. Tenim un gran capital humà. Hem demostrat que tenim militància, proposta i capacitat per a crear una organització més forta, que estigui arrelada als barris i amb un discurs de classe, posant l’èmfasi en les desigualtats i necessitats materials de la gent.

Ha mort Juan Martínez

Ayer nos dejó Juan Martínez Martínez , un luchador infatigable de esos que pelean toda la vida, uno de los imprescindibles. Desde bien joven  en su Abrucena natal  vio y comprendió la miseria a que las clases pudientes del campo sometían a los campesinos. Esto hizo que su familia decidiese emigrar a Cataluña y concretamente a Terrassa para buscarse  la vida. Ya en nuestra ciudad, Juan rápidamente tomó contacto con el PSUC y entró en sus filas. Pronto se destacó con una militancia comunista activa y comprometida. Las detenciones acompañadas de torturas y años de cárcel fueron una constante. Se implicó de manera extenuante y desinteresada en la lucha contra la dictadura franquista y por el restablecimiento de la democracia, siempre al lado de la clase trabajadora. También tuvo buena parte de “culpa” en la creación y desarrollo de las CCOO.   Esto le costó estar constantemente en el punto de mira de la policía política del régimen, lo que a instancias del partido le obligó a exiliarse a

Presentació a Terrassa del llibre sobre la massacre d'Atocha

Aquest proper dimecres 31 de gener presentem a Terrassa el llibre " La matanza de Atocha y otros crímenes de Estado ", amb la participació de l'autor Carlos Portomeñe . A les 18:30h a la seu de CCOO de Terrassa (c/ Unió, 23). Recentment, l'autor ha publicat l'article " Siete días de enero, cuarenta y siete años después " sobre els fets que relata en el llibre. Us esperem!