Passa al contingut principal

Contra la decisió de l'Ajuntament de Terrassa d'externalitzar el servei d'autobusos

El darrer ple municipal l'equip de Govern de Terrassa ha finalitzat el procés privatitzador del servei de transport urbà de la ciutat. Des d'EUiA de Terrassa volem desvincular-nos d'aquesta decisió. No ens agrada i no la compartim. 

Donat que el debat relatiu a la mobilitat ciutadana a la ciutat està a mitges, trobem que no tocava prendre aquesta decisió. Haver-ho fet suposa un menyspreu al debat en curs, un debat del qual participava el consistori però també diverses entitats ciutadanes importants a la Taula Local de Mobilitat. El tarannà de l'equip de govern ha estat poc transparent. 

Estem en un moment de descrèdit de la política. Això s'agreuja dia a dia si, des de les administracions més properes, no es respecta i s'incentiva la participació en la pressa de decisions. 

Per altra banda, entenem que vivim temps complexos per a la caixa pública i, en particular, per a les tresoreries dels ajuntaments. Això suposa que s'hagi de mesurar molt curosament les inversions fetes amb els diners públics. Tot i així des d'EUiA considerem que, en perdre part del control de la concessió de TMESA (fins ara era el 20%), fem un pas enrere important en matèria de serveis públics. Allò públic és sempre una garantia democràtica, també de l'interès general. 

 L'única nota que sembla positiva és que les condicions laborals dels treballadors i treballadores de l'empresa, així com els llocs de treball, seran prorrogats i respectats. Esperem i desitgem que l'empresa en futures negociacions col·lectives no empitjori les condicions laborals dels treballadors i treballadores de TMESA. 

 Finalment, instem a l'equip de Govern que, en futures decisions d'aquesta importància, obri el debat al conjunt de la ciutadania. Aquesta privatització no pot ésser un precedent per a futures concessions d'altres serveis que, avui dia, són oferts per empreses municipals. 

Entrades populars d'aquest blog

El cas del Karmel: un exemple del fracàs del model concertat

L'Escola Mare de Déu del Carme, una escola concertada amb un llarg període d’activitat a la nostra ciutat, ha canviat de titularitat fa uns mesos. La nova titularitat està en mans d’un corrent ultra i integrista. Tot això ha estat gràcies a les escletxes d’un sistema que permet la gestió privada amb diners públics de l’escola. Empatitzem i ens solidaritzem amb la preocupació de les famílies de l’escola del Karmel. És injustificable que amb diners públics una escola estigui adoctrinant idees franquistes, homòfobes, masclistes i classistes, allunyades dels principis i valors democràtics. Aquesta situació no és una excepció, és la conseqüència lògica d’un model dual, instaurat des de temps del tardofranquisme i que ha afavorit la privatització encoberta de l’educació. El canvi de titularitat evidència el que ja sabem, que el model de concerts és insostenible. No ens podem imaginar que l’assistència universal pugui discriminar pacients segons ideologia, classe social o origen. I, tanma...

No al tancament de línies a l'escola pública de Terrassa

Des de la conselleria d’Educació de la Generalitat s’informa que hi haurà un tancament massiu de línies a I3 i 1r ESO. Aquesta política retalladora s'acarnissa amb la nostra ciutat, amb la concreció de tancament de 2 línies d’I3 i 8 grups de primer d’ESO. A més, aquests tancaments es concretaran quasi exclusivament en l’escola pública i no tant en la concertada. Com sempre argumenten dades demogràfiques, sense plantejar l’oportunitat de la baixada demogràfica per implantar baixada de ràtios per millorar la qualitat educativa. Per agreujar la situació, des dels Serveis Territorials del Vallès Occidental no es donen els noms dels centres educatius, argumentant que és perquè puguin sortir amb tota l’oferta i  ja es decidirà, segons dades demogràfiques quina línia es tanca. Denunciem aquesta estratègia com a desmobilitzadora, es vol evitar una resposta coordinada des de les AFA’s i la Comunitat Educativa en general, mantenint falses expectatives i competència entre centres. La resposta...

Sobre els recents casos d'abusos sexuals denunciats a la nostra ciutat

Estem consternats arran de les informacions aparegudes l'última setmana sobre la denúncia de diversos casos d'abusos sexuals a una església evangèlica de Terrassa anteriorment coneguda com a Església Samaria. La separació entre església (totes) i estat, mai ha de interpretar-se de manera que les congregacions siguin nuclis aïllats on imperi una llei paral·lela distinta a la que regeix la nostra societat. Tot el contrari: els feligresos de qualsevol fe han de saber que els empara l'estat de dret i els protegeix el mateix sistema jurídic que hi ha de portes enfora del temple. Esquerra Unida de Terrassa sempre estarà al costat de les víctimes, advoquem per un model judicial que sigui especialment sensible amb aquest tema i una administració local que els brindi tot el suport necessari i els faciliti assistència legal i acompanyament psicològic. Sempre ferms enfront de la violència sexual, ni un pas enrere davant les agressions.