dilluns, 7 d’octubre de 2013

Celebrada la primera assemblea d'EUiA a Terrassa d'aquest curs

Aquest dissabte 5 d'octubre pel matí a l'Espai Roig de Ca n'Anglada, EUiA de Terrassa hem reunit la nostra assemblea local per primer cop aquest curs per marcar l'estratègia política a seguir els propers mesos.

El grau de debat ha estat molt constructiu i l'Informe Polític presentat pel coordinador local Ivan Martos, incorporant les aportacions del debat, ha obtingut un consens unànim.

L'Informe valora que hem començat aquest nou curs en peu de guerra, ja que les agressions dels governs espanyol i català als drets socials de les classes populars augmenta. Mentres aquests governs són presoners dels seus propis casos de corrupció, ens fan pagar a la gran majora de la població el deute de la banca i les imposicions neoliberals de la Troika, en forma de pressupostos antisocials, retallades als serveis públics com educació o sanitat, baixada de salaris, atac a la negociació col·lectiva, falta de treball i d'accés a l'habitatge, emigració de la joventut, falta d'oportunitats, reforma de les pensions... En definitiva ens trobem davant el govern de les tres P (Paro, Pobreza, Pesimismo).

Davant aquestes agressions veiem i saludem amb alegria com alguns col·lectius es resisteixen a la derrota amb lluites exemplars i dignes, com la dels docents a les Illes Balears o la dels treballadors de la sanitat, de CatalunyaCaixa o de Panrico. A la nostra ciutat, el Col·lectiu d'Aturats majors de 50 anys o els Iaioflautas ens mostren com la lluita social pels nostres drets i el nostre futur tot just comença.

Aquestes darreres setmanes EUiA de Terrassa ha treballat donant suport a les recollides de signatures de la ILP per la Renda Garantida Ciutadana, per combatre la pobresa a Catalunya. Hem fet declaracions de suport als treballadors de CX que pateixen un ERE i ens hem posicionat sobre la Diada nacional d'enguany. També hem dit que no ens ha agradat ni el fons ni la forma com s'ha privatitzat el servei d'autobusos a Terrassa. I, en definitiva, la nostra militància continua treballant en els seus barris i àmbits per combatre la crisi i per una societat socialment més justa.

EUiA de Terrassa ens marquem l'objectiu ambiciós de ser el referent polític de la gent que lluita a la nostra ciutat. Per això en aquesta assemblea hem decidit millorar sensiblement la nostra organicitat. Hem renovat la nostra comissió política local, dotant a més companys de responsabilitats concretes per distribuir millor les nostres tasques. Hem acordat constituir dos noves àrees de treball: una sobre moviment popular i una altra sobre educació, per a poder coordinar millor a la nostra gent que treballa en aquests àmbits i poder generar posicionament polític.

EUiA de Terrassa pensem que és un problema que les lluites socials estiguin tan dividides i sectorialitzades. Pensem que és necessari un espai on conflueixin les lluites contra les polítiques neoliberals i pels nostres drets. Creiem que a la nostra ciutat aquest espai on poden confluir i coordinar-se aquestes lluites és la Plataforma Cívica de Terrassa pels Drets Socials, per això fem una crida a les entitats i moviments socials de la ciutat a que hi participin activament.

També hem acordat convocar una assemblea local oberta per a debatre la nostra posició sobre la qüestió nacional catalana i el dret a decidir. La farem el proper dissabte 19 d'octubre, i el debat serà a partir del document “Un Projecte Constituent per a Catalunya

EUiA de Terrassa hem decidit donar suport a la proposta d'acord de funcionamet de la coalició ICV-EUiA a Terrassa, pel que queda de legislatura municipal. Instem als companys d'ICV-Terrassa a que signem aviat aquest acord per a un millor funcionament de la coalició. També proposem que els regidors del nostre grup facin plens i trobades obertes als militants de la coalició i a la ciutadania, sobre temes de ciutat.

També sobre qüestions municipalistes hem acordat iniciar durant aquest curs un procés d'elaboració de propostes programàtiques per a Terrassa. Abans del proper estiu ens comprometem també a escollir el cap de llista d'EUiA per a les properes eleccions a Terrassa. També treballarem per a que les properes eleccions municipals vagin, com ha dit el coordinador local Ivan Martos, “més enllà de l'alternança, per l'alternativa”. En aquest sentit proposem un gran pacte de les forces d'esquerres i antineoliberals de la ciutat per a presentar una candidatura unitària a les properes eleccions municipals, on estiguem EUiA, ICV, la CUP, el Procés Constituent, etc... Intensificarem els contactes en aquesta línea.

En els propers mesos EUiA de Terrassa tenim pensat treballar diferents campanyes monotemàtiques, contra l'atur i pel dret al treball, contra la corrupció a Catalunya, contra la reforma de la llei de règim local i en defensa del municipalisme i contra la reforma de les pensions que vol fer el PP.

Finalment, EUiA de Terrassa donem suport i cridem a participar en les mobilitzacions contra la LOMCE (anomenada Llei Wert), especialment a la Vaga general d'educació convocada pel proper 24 d'octubre. La LOMCE és una llei conservadora i classista, que vol trencar la concepció d'universalitat, equitat i igualtat en el model educatiu. Entre altres temes, la LOMCE defensa la segregació de sexes a les escoles, imposa l'assignatura de religió a les aules i deixa en segon terme llengües com el català, acabant amb l'exitós model d'immersió lingüística a Catalunya. 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada