divendres, 11 d’octubre de 2013

ICV-EUiA estrena el web "Jofaigpolitica.cat", una eina per saber, debatre, i actuar

La ciutadania podrà fer arribar preguntes que els parlamentaris de la coalició traslladaran a la institució corresponent perquè els governs responguin 
 
ICV i EUiA han presentat la pàgina web "Jofaigpolítca.cat", que engloba elements de transparència, participació i accés a la informació. Es tracta d’una eina per saber, per debatre i actuar, que servirà per canalitzar les preguntes que la ciutadania vulgui fer arribar als governs a través dels Parlaments. La pretensió de la coalició roig i verda és dotar d'una eina més a la ciutadania perquè pugui fer política en primera persona. En aquest sentit, el compromís d’ICV-EUiA passa per traslladar al Parlament totes les qüestions que arribin via pàgina web.
 
D'aquesta manera, en l'apartat "Arxiu de preguntes", qualsevol persona que entri a la web i ompli un formulari podrà fer una pregunta que serà enviada a la institució que correspongui. A més, qui vulgui podrà consultar el conjunt de preguntes que ja han estat registrades amb les corresponents respostes, classificades per temàtica. 

Per a ICV-EUiA aquesta nova eina és una manera de reivindicar la política, que per a la coalició no s'acaba a les institucions i que té clar que "o la fas, o te la fan", com va dir Joan Fuster.

Per això, la coalició ha obert aquest espai que també inclou l'apartat "Ajuda'ns a fer les lleis" on ICV-EUiA posarà a l'abast de la gent un dels projectes de Llei que presentaran al Parlament o al Congrés, perquè hi puguin enviar esmenes o aportacions que seran debatudes "en públic" amb el mateix diputat o diputada que porti la llei. Tot i que de moment només hi haurà una llei penjada per debatre, ICV-EUiA no descarta ampliar-ho en un futur perquè es puguin fer debats en paral·lel. Primer s’avaluarà quina resposta té i totes les utilitats que se li poden donar.

Finalment, a "Jofaigpolítca.cat" hi ha un últim apartat amb l'epígraf "transparència" on es poden consultar les agendes dels diputats i diputades. Perquè aquesta eina és un pas més amb altres mesures que la coalició roig i verda ja ha fet com per exemple la declaració de patrimoni dels candidats i candidates que encapçalen les llistes electorals, la publicació de les agendes dels diputats i diputades, la publicació del pressupost i de l'execució dels comptes de les dues darreres campanyes electorals, entre altres. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada