Passa al contingut principal

Rebel·la't!

El proper 21 d'octubre hi han convocades eleccions autonòmiques a Galícia i al País Basc.

Des d'EUiA de Terrassa volem donar el nostre suport als nostres companys i companyes de Ezker Anitza i de Esquerda Unida, als quals desitgem que tinguin un bon resultat i puguin continuar defensant en millors condicions els drets dels treballadors i treballadores bascos i gallecs.

ELS REPTES D'EUSKADI: 
Ezker Anitza - Izquierda Unida - Los Verdes

Mikel Arana, Isabel Salud i la resta de companys/es treballen amb l'objectiu d'aconseguir els quatre reptes als quals s'enfronten en les eleccions del 21 d'octubre: mantenir la presència al Parlament Basc, el procés de pau iniciat fa un any, representar l'alternativa a Euskadi en el que s'anomena el cinquè espai i aturar el desmantellament de l'estat del benestar iniciat amb el govern de PSOE i PP.

Ezker Anitza representa l'alternativa a un “bipartidisme especial” conformat per quatre forces polítiques ja que a aquest bipartidisme se suma la qüestió nacional. En aquest context, poc importa qui guanyi qualsevol d'aquestes quatre forces doncs voldran continuar amb les retallades a l'Estat del Benestar. Un Estat del Benestar que era una mica més avançat que en la resta del territori de l'estat però que es troba en una greu reculada des de fa tres anys.

Dins de l'escenari de pau en el qual es troba Euskadi, Ezker Anitza no vol que es doni un procés similar al de la Transició espanyola. La pau justa és la pau amb memòria, per la qual cosa han de ser reconegudes tant a les víctimes del terrorisme d'ETA com a les víctimes del terrorisme d'estat, que és justament el que vol evitar tant PP com l'esquerra abertzale.



GALÍCIA, UN POBLE QUE ESTÀ EN MARXA: 
Esquerda Unida - Anova - Alternativa Galega de Esquerda

Yolanda Díaz, Carlos Portomeñe o Xosé Manuel Beiras representen aquest projecte que està sent la revelació de les eleccions gallegues, són l'alternativa al model de desenvolupament especulatiu dels governs del PP i el govern continuista de PSOE i BNG. A tot això se suma la corrupció que esquitxa el “tripartit harmònic” amb detencions de polítics tant del PP com de PSOE i BNG.

Per EU l'escenari no és el de la nació, sinó que està centrat en el component de classe, i l'objectiu no és un altre que derrotar al PP amb un Grup Parlamentari propi. L'aliança amb la qual es presenta EU en aquestes eleccions és una aliança de classe, ja que com diuen els nostres companys de l'esquerra independentista gallega de ANOVA la sortida de la crisi és internacional, és articular una resposta anticapitalista global.

Per això, l'aliança es presenta per combatre un deute il·legitim, per rescatar als gallecs que emigren i no als bancs, aturar els desnonaments i tenir un salari mínim que permeti als gallecs viure amb dignitat.

Entrades populars d'aquest blog

Valoració eleccions

Reunida l’assemblea local d’Esquerra Unida de Terrassa el 6 de juny hem fet una valoració i reflexió col·lectiva de les eleccions municipals del passat 28 de maig i de la nostra participació. Primer de tot, volem donar les gràcies a les 3.643 persones (4,56% dels votants) que van confiar en la candidatura de Terrassa En Comú Podem aquest 28M. No defraudarem a aquestes persones, ja que continuarem treballant i lluitant per recuperar i ampliar un espai polític que és imprescindible i necessari a Terrassa. Volem agrair també la magnífica feina que ha realitzat tota la militància de TECP, en especial la candidata Agnès Petit, en aquesta campanya electoral, deixant-se la pell per defensar un futur digne per a les famílies treballadores. Tenim un gran capital humà. Hem demostrat que tenim militància, proposta i capacitat per a crear una organització més forta, que estigui arrelada als barris i amb un discurs de classe, posant l’èmfasi en les desigualtats i necessitats materials de la gent.

Ha mort Juan Martínez

Ayer nos dejó Juan Martínez Martínez , un luchador infatigable de esos que pelean toda la vida, uno de los imprescindibles. Desde bien joven  en su Abrucena natal  vio y comprendió la miseria a que las clases pudientes del campo sometían a los campesinos. Esto hizo que su familia decidiese emigrar a Cataluña y concretamente a Terrassa para buscarse  la vida. Ya en nuestra ciudad, Juan rápidamente tomó contacto con el PSUC y entró en sus filas. Pronto se destacó con una militancia comunista activa y comprometida. Las detenciones acompañadas de torturas y años de cárcel fueron una constante. Se implicó de manera extenuante y desinteresada en la lucha contra la dictadura franquista y por el restablecimiento de la democracia, siempre al lado de la clase trabajadora. También tuvo buena parte de “culpa” en la creación y desarrollo de las CCOO.   Esto le costó estar constantemente en el punto de mira de la policía política del régimen, lo que a instancias del partido le obligó a exiliarse a

Presentació a Terrassa del llibre sobre la massacre d'Atocha

Aquest proper dimecres 31 de gener presentem a Terrassa el llibre " La matanza de Atocha y otros crímenes de Estado ", amb la participació de l'autor Carlos Portomeñe . A les 18:30h a la seu de CCOO de Terrassa (c/ Unió, 23). Recentment, l'autor ha publicat l'article " Siete días de enero, cuarenta y siete años después " sobre els fets que relata en el llibre. Us esperem!