Passa al contingut principal

EUiA de Terrassa es constitueix en piquet informatiu per assegurar l'èxit de la Vaga General

Aquest passat dissabte 27 d'octubre EUiA de Terrassa va reunir la seva assemblea local pel matí al Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany, amb la intenció d'aprovar el seu pla de treball per a tot el curs i per preparar i organitzar la participació de la Vaga General del 14N i de les eleccions autonòmiques del 25N.
El pla de treball aprovat es centra, d'una banda, en la recerca de sortides socials a les persones que més pateixen la crisi. L'augment de l'atur i dels desnonaments fa que moltes famíles estiguin passant greus dificultats. Per aixó la nostra línea és continuar incidint en les polítiques socials i de creació d'ocupació, en el reforçament dels serveis socials, en la negociació per aconseguir lloguers socials i dacions en pagament, en la potenciació de projectes com els horts urbans, en la pressió per aconseguir que aviat tinguem un alberg per a persones sense sostre (segons les previsions inicials de l’Ajuntament ja hauria d’estar construit i encara no ho està), etc…
D’altra banda el pla de treball es centra també en el recolzament i potenciació de les mobilitzacions per frenar l’onada neoliberal i la retallada de drets i prestacions socials. EUiA de Terrassa continuarà treballant i lluitant al si dels moviments socials, populars, veïnals i sindicals per combatre les retallades i les polítiques antisocials del Govern. Defensant en tot moment la democràcia, el dret a un habitatge digne i el dret al treball per a tothom; drets socials que es troben en greu perill. EUiA de Terrassa defensa una sortida a la crisi que sigui democràtica i amb justícia social. EUiA no accepta més desnonaments, més retallades de serveis públics ni un retorn al franquisme en quan a drets.
Sobre les eleccions autonòmiques del 25N, EUiA de Terrassa es planteja com a objectius en aquesta campanya el trencar el discurs hipòcrita de la dreta catalana del “govern dels millets” que vol amagar sota la cortina de fum del patriotisme els seus casos de corrupció, el seu seguidisme de Rajoy i la troika (CiU i PP voten les mateixes reformes econòmiques) i la seva nefasta política antisocial de retallades (fent augmentar de forma molt preocupant l’atur i la misèria del poble català), el reforçar el perfil roig de la coalició ICV-EUiA i agumentar en més homes i dones el nostre grup parlamentari que defensin els valors d’esquerres, anticapitalistes, federalistes i republicans.
Per a EUiA de Terrassa el principal acte d’aquesta campanya electoral serà la Vaga General del 14N.
Per derrotar les polítiques de retallades i “d’austeritat”, per derrotar la troika, per derrotar Merkel, Rajoy i Mas, per evitar que el país sagni per pagar un deute il·legítim, perque ens ho estan robant tot, per defensar un futur amb treball i drets per tots, perque sabem que hi han alternatives i sortides socials i justes, perque volem tenir treball i vivendes amb dignitat, perque volem salvar les persones i no els bancs i perque no volem que els joves hagin de marxar a servir cafés a Londres, EUiA de Terrassa recolza i dona total suport a la convocatòria de Vaga General pel 14N i crida a tota la ciutadania a que s’hi sumi.
Des d’ara mateix EUiA de Terrassa es constituieix en piquet informatiu per aconseguir l’èxit de la vaga general. Són temps de lluita, on la indignació ciutadana ha de transformar-se en mobilització activa, en reforçar la vaga general i en vots plens de rebel·lia. Són temps d’esquerres, d’unitat i d’alternatives i EUiA estarà com sempre amb el poble treballador.
Esquerra Unida i Alternativa de Terrassa

Entrades populars d'aquest blog

Valoració eleccions

Reunida l’assemblea local d’Esquerra Unida de Terrassa el 6 de juny hem fet una valoració i reflexió col·lectiva de les eleccions municipals del passat 28 de maig i de la nostra participació. Primer de tot, volem donar les gràcies a les 3.643 persones (4,56% dels votants) que van confiar en la candidatura de Terrassa En Comú Podem aquest 28M. No defraudarem a aquestes persones, ja que continuarem treballant i lluitant per recuperar i ampliar un espai polític que és imprescindible i necessari a Terrassa. Volem agrair també la magnífica feina que ha realitzat tota la militància de TECP, en especial la candidata Agnès Petit, en aquesta campanya electoral, deixant-se la pell per defensar un futur digne per a les famílies treballadores. Tenim un gran capital humà. Hem demostrat que tenim militància, proposta i capacitat per a crear una organització més forta, que estigui arrelada als barris i amb un discurs de classe, posant l’èmfasi en les desigualtats i necessitats materials de la gent.

Ha mort Juan Martínez

Ayer nos dejó Juan Martínez Martínez , un luchador infatigable de esos que pelean toda la vida, uno de los imprescindibles. Desde bien joven  en su Abrucena natal  vio y comprendió la miseria a que las clases pudientes del campo sometían a los campesinos. Esto hizo que su familia decidiese emigrar a Cataluña y concretamente a Terrassa para buscarse  la vida. Ya en nuestra ciudad, Juan rápidamente tomó contacto con el PSUC y entró en sus filas. Pronto se destacó con una militancia comunista activa y comprometida. Las detenciones acompañadas de torturas y años de cárcel fueron una constante. Se implicó de manera extenuante y desinteresada en la lucha contra la dictadura franquista y por el restablecimiento de la democracia, siempre al lado de la clase trabajadora. También tuvo buena parte de “culpa” en la creación y desarrollo de las CCOO.   Esto le costó estar constantemente en el punto de mira de la policía política del régimen, lo que a instancias del partido le obligó a exiliarse a

Presentació a Terrassa del llibre sobre la massacre d'Atocha

Aquest proper dimecres 31 de gener presentem a Terrassa el llibre " La matanza de Atocha y otros crímenes de Estado ", amb la participació de l'autor Carlos Portomeñe . A les 18:30h a la seu de CCOO de Terrassa (c/ Unió, 23). Recentment, l'autor ha publicat l'article " Siete días de enero, cuarenta y siete años después " sobre els fets que relata en el llibre. Us esperem!