dimecres, 3 d’octubre de 2012

La Cimera Social impulsa una nova mobilització pel 7 d'octubre, coincidint amb la Jornada Mundial pel Treball Digne

A Barcelona la convoquen els sindicats i la Plataforma Prou Retallades, sortirà de la plaça Urquinaona a les 11.30 hores i arribarà a Pla de Palau

La Cimera Social, que integra prop de 150 organitzacions entre les quals  es troben els sindicats CCOO i UGT, ha acordat la convocatòria d’una nova mobilització en totes les capitals de província per al pròxim diumenge 7 d’octubre. L’objectiu és expressar el seu rebuig al projecte de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) de 2013 i per "exigir una sortida de la crisi que garanteixi la reactivació econòmica, la generació d’ocupació i la recuperació de la protecció social".

A més, les organitzacions convocants han decidit donar-se "un termini" per estudiar la possibilitat de convocar una vaga general "amb profund caràcter social" durant la tramitació parlamentària del projecte de PGE per al 2013. L’aprovació definitiva dels Pressupostos no arribarà fins a la penúltima setmana de l’any, així que aquesta possible aturada podria tenir lloc fins llavors.

En una roda de premsa conjunta, diferents membres de la plataforma, entre ells els secretaris generals de CCOO i UGT, Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez, respectivament, han explicat que la decisió va ser adoptada aquest dilluns en la tercera reunió de la Cimera Social.

Vaga general

 "Obrim un termini per analitzar la convocatòria d’una vaga general durant el tràmit parlamentari dels Pressupostos Generals de l’Estat 2013", ha indicat Méndez, qui ha apuntat que volen aconseguir una "forta" coordinació i convergència del moviment sindical.

De fet, el secretari general de la UGT ha senyalat que també exploraran les possibilitats de coordinar les accions de vaga amb altres països de la Unió Europea, sobretot amb els del sud.

En aquesta línia, Toxo ha senyalat que els problemes d’Espanya tenen el seu origen en les polítiques dissenyades a Europa "a major glòria d’Alemanya" i ha confirmat que ja s’han posat en contacte amb els sindicats portuguesos.

"Cada organització es prendrà de 15 a 20 dies per a valorar internament la convocatòria d’una vaga general. Està en les mans del Govern que això sigui una realitat o no", ha assegurat Toxo. 

7 d'octubre: Manifestacions a tot l’estat en la Jornada Mundial pel Treball Digne 

Sobre les manifestacions del 7 d’octubre, la marxa més important tindrà lloc a Madrid i partirà des de la Plaça de Neptú a les 11.30 hores per a concloure en la Porta del Sol.

Els sindicats insisteixen que s’ha d’impedir que els Pressupostos de l’Estat per al pròxim any "tirin endavant", de forma que durant el debat en el Congrés s’exigeixi al Govern del PP l’elaboració d’uns nous comptes públics.

Aquestes concentracions serien similars a la marxa-concentració celebrada el 15 de setembre passat que, per a la Cimera Social va ser un èxit "tant per la participació registrada, com per oferir l’oportunitat de fer visible la convergència d’una amplíssima pluralitat de realitats perjudicades per l’acció de Govern", segons s’estableix en la declaració de la tercera trobada de la Cimera Social. 

Els sindicats i la Plataforma Prou Retallades convoquen la manifestació del 7 d'octubre a Barcelona

La Jornada Mundial pel Treball Digne, organitzada per la Confederació Sindical Internacional (CSI), se celebra el 7 d’octubre cada any des del 2008. Enguany a Barcelona la manifestació la convoquen conjuntament CCOO, UGT, USOC i la Plataforma Prou Retallades, el proper diumenge, dia 7, que començarà a les 11.30 del migdia a la Plaça Urquinaona, cruïlla amb Ronda de Sant Pere. La manifestació arribarà a Pla de Palau, on hi haurà un seguit d’intervencions del món veïnal, cultural i sindical, i on també participaran els secretaris generals dels sindicats.

Segons fonts de CCOO de Catalunya, la manifestació tindrà com a protagonistes els i les joves i l’èxode cap a l’estranger que estan obligats a fer per la situació d’atur angoixant i precarietat que pateix aquest col·lectiu a Catalunya, amb més del 50% de persones aturades entre els joves de menys de 25 anys. Un grup de joves portarà simbòlicament unes maletes al capdavant de la manifestació en una acció molt visual i que pretén cridar l’atenció dels poders polítics i econòmics perquè d’una vegada per totes canviï la tendència negativa i els joves comencin a trobar una feina digna a casa nostra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada