Passa al contingut principal

Visca el Primer de Maig! Visca la classe treballadora!



Celebrem aquest Primer de Maig, Dia Internacional del Treball, en un moment de mobilització dels treballadors i treballadores (Panrico, Alsthom, TV3 i Catalunya Ràdio, Coca-Cola, neteja de Madrid, i tantes d’altres empreses, plataformes i col·lectius). És la resposta a les polítiques neoliberals que des de fa sis anys porten a terme els governs central i català.

El 22 de març passat una gran manifestació de dos milions de persones a Madrid -moltes d’elles procedents de Catalunya i amb la participació activa d’EUiA-, vam reclamar “pa, treball i sostre” denunciant les polítiques del Govern del PP. I vam demostrar de forma contundent que “sí es pot” lluitar contra la barbàrie. Així mateix, en el marc de reivindicar un treball digne, les concentracions del 30 d’abril davant de les oficines del SOC donaran continuïtat a aquest reclam.

Davant el Primer de Maig, EUiA de Terrassa cridem a la lluita i la mobilització a la majoria social afectada per les polítiques de l’austericidi i el deute. El Primer de Maig és el dia internacional de la classe treballadora, que avui té múltiples expressions: les persones assalariades, autònomes, precàries, aturades, no remunerades, també les que pateixen l’economia submergida i aquelles a qui la legalitat no reconeix el dret de ciutadania.

Les dades parlen: 5,9 milions de persones aturades a Espanya, de les quals 820.400 viuen a Catalunya. L’exclusió social i la pobresa van en augment: a Espanya, més de 3,9 milions de persones a l’atur no reben prestació. A Catalunya, una taxa del 21% es troba en risc d’exclusió social. Es retallen els salaris reals (un 9% aproximadament entre 2010 i 2013), les prestacions socials, els serveis públics i la inversió productiva, deprimint la demanda i afectant negativament a la qualitat de vida de la ciutadania.

Les polítiques neoliberals estan agreujant la crisi: la inestable i feble creació d'ocupació dels últims mesos només dóna lloc a una major desprotecció social, com a conseqüència de l'increment de l'atur de llarga durada i la pèrdua de prestacions i, sobretot, de l'aplicació de les reformes laborals, que està generant treballadors pobres. A Terrassa amb una població activa a prop de 113.000 persones quasi 24.000 es troben a l'atur dels quals al voltant de 12.000 no reben cap prestació.

La població activa disminueix i l'emigració juvenil creix. La deterioració dels serveis públics fonamentals és evident. La desigualtat i la pobresa s'estan estenent fins a límits insuportables, afectant especialment a la infància i la dona. Ens trobem en una situació d’emergència social i col·lapse democràtic on els drets humans són vulnerats sistemàticament. S’ha dinamitat el consens social del que va pretendre ser l’estat del benestar i hem entrat en un nou cicle d’acumulació per despossessió: l’1% augmenta beneficis i privilegis per la via de destruir els serveis públics, els drets socials i robar-nos fins la vida al 99%. Atur, pobresa, desnonaments, risc d’exclusió de moltíssimes famílies, desesperació, suïcidis... en són les conseqüències. Uns governs deslegitimats per la corrupció actuen pel benefici de l’1% i en contra dels interessos de la immensa majoria de la població. Les mesures econòmiques i legislatives imposades per la troika i aplicades per aquests governs són contínues agressions contra la classe treballadora, contra els drets socials i laborals pels interessos del 99%.

La negociació col·lectiva és fonamental per als treballadors i les treballadores, més en un sistema empresarial on el 98% són empleats d’empreses de menys de 50 treballadors. És garantia de protecció dels drets laborals i també d’eradicar les desigualtats de gènere en les condicions laborals i salarials, que encara discriminen les dones. La lluita, la mobilització i l'organització en sindicats de classe, segueix sent la millor arma dels treballadors i treballadores. L’atac frontal a la negociació col·lectiva suposa així mateix la fi del diàleg social imposat per les pròpies elits econòmiques. Això esta comportant una nova fase en el conflicte social on les classes populars i treballadores estan construint una nova legitimitat mitjançant l’apoderament, la solidaritat i la desobediència civil, una bona mostra és la convocatória davant el SOC el 30 d'abril.

EUiA de Terrassa estem convençuts que l’ampli ventall de mobilitzacions -des de l’ocupació d’un centre de Salut a la paralització d’un desnonament, des de la mobilització per l’impagament del deute il·legítim al foment del cooperativisme social- i amb la vaga general com a expressió superior, han d’estar dirigides cap la destitució de l’actual poder polític. Aquest Primer de Maig és temps de lluita, és temps de compromís amb el món sindical i els moviments socials per dignificar el món del treball. És un dia d’acció, reivindicació i solidaritat amb la classe treballadora de tot el món en la perspectiva de construir alternatives al sistema capitalista.

I volem recordar que el 25 de maig hi haurà eleccions europees en un context de revifada de l’extrema dreta a Europa i de canvi de model amb les polítiques d’austeritat imposades per la Troika. Mobilitzem-nos doncs per què Europa estigui al servei de les persones i no pas al servei dels mercats i les grans corporacions financeres i industrials.

Esquerra Unida i Alternativa de Terrassa cridem a la nostra afiliació i al conjunt de treballadors i treballadores a participar activament en les manifestacions, concentracions i actes convocats pels sindicats de classe.

El poder dels treballadors i treballadores, aquest 1er de Maig és #tempsdelluita pels drets socials i laborals!

Lluita i mobilitza't!

Entrades populars d'aquest blog

Valoració eleccions

Reunida l’assemblea local d’Esquerra Unida de Terrassa el 6 de juny hem fet una valoració i reflexió col·lectiva de les eleccions municipals del passat 28 de maig i de la nostra participació. Primer de tot, volem donar les gràcies a les 3.643 persones (4,56% dels votants) que van confiar en la candidatura de Terrassa En Comú Podem aquest 28M. No defraudarem a aquestes persones, ja que continuarem treballant i lluitant per recuperar i ampliar un espai polític que és imprescindible i necessari a Terrassa. Volem agrair també la magnífica feina que ha realitzat tota la militància de TECP, en especial la candidata Agnès Petit, en aquesta campanya electoral, deixant-se la pell per defensar un futur digne per a les famílies treballadores. Tenim un gran capital humà. Hem demostrat que tenim militància, proposta i capacitat per a crear una organització més forta, que estigui arrelada als barris i amb un discurs de classe, posant l’èmfasi en les desigualtats i necessitats materials de la gent.

Ha mort Juan Martínez

Ayer nos dejó Juan Martínez Martínez , un luchador infatigable de esos que pelean toda la vida, uno de los imprescindibles. Desde bien joven  en su Abrucena natal  vio y comprendió la miseria a que las clases pudientes del campo sometían a los campesinos. Esto hizo que su familia decidiese emigrar a Cataluña y concretamente a Terrassa para buscarse  la vida. Ya en nuestra ciudad, Juan rápidamente tomó contacto con el PSUC y entró en sus filas. Pronto se destacó con una militancia comunista activa y comprometida. Las detenciones acompañadas de torturas y años de cárcel fueron una constante. Se implicó de manera extenuante y desinteresada en la lucha contra la dictadura franquista y por el restablecimiento de la democracia, siempre al lado de la clase trabajadora. También tuvo buena parte de “culpa” en la creación y desarrollo de las CCOO.   Esto le costó estar constantemente en el punto de mira de la policía política del régimen, lo que a instancias del partido le obligó a exiliarse a

Presentació a Terrassa del llibre sobre la massacre d'Atocha

Aquest proper dimecres 31 de gener presentem a Terrassa el llibre " La matanza de Atocha y otros crímenes de Estado ", amb la participació de l'autor Carlos Portomeñe . A les 18:30h a la seu de CCOO de Terrassa (c/ Unió, 23). Recentment, l'autor ha publicat l'article " Siete días de enero, cuarenta y siete años después " sobre els fets que relata en el llibre. Us esperem!