dimarts, 27 de novembre de 2012

Les retallades no queden impunes

Esquerra Unida i Alternativa de Terrassa donem les gràcies als 10.778 terrassencs/ques que han confiat en nosaltres i ens han votat en aquestes eleccions d'ahir diumenge. Gràcies a vosaltres la coalició ICV-EUiA hem crescut un 3% a la nostra ciutat, arribant fins el 10,33% dels vots locals. Donem també les gràcies a totes les persones que van omplir de gom a gom el centre cívic de Ca n'Anglada en el nostre acte central de campanya a Terrassa, el dimarts 20 de novembre a la tarda, on van intervenir Ivan Martos, Laia Ortiz, Joan Mena i Cayo Lara. A Terrassa, l'esquerra té corda per estona!

EUiA de Terrassa ens alegrem molt dels resultats que hem obtingut en aquestes eleccions al Parlament català. La nostra coalició ha pujat tres diputats, arribant als 13. Creiem que aquesta pujada de confiança en nosaltres és justa, ja que hem estat qui més ha defensat en les mobilitzacions i en la vaga general els drets socials i ens hem oposat a les retallades. Avui mateix, ICV-EUiA ha proposat ja la creació d'una cimera per fer front a la situació d'emergència social, per abordar els drets socials i donar solució al drama dels 100 desnonaments diaris, la pobresa infantil o l'elevat atur. Aprofitem per felicitar als tres nous diputats d'EUiA i desitjar-los molta sort i bona feina: Joan Mena, Lorena Vicioso i David Companyon. Estem segurs que sabran portar al Parlament les reivindicacions del carrer.

Felicitem a ERC i a la CUP pels seus espectaculars resultats. L'esquerra alternativa i plural hem crescut molt en aquestes eleccions, i en el futur tindrem que buscar formes de col·laboració per a poder presentar una alternativa d'esquerres a les polítiques de la troika i de retallades, una alternativa per assegurar drets i justícia social per a tothom. Per això pensem que l'esquerra no ha d'arribar a acords de govern amb la dreta que ens està portant a la misèria (CiU i PP), sino organitzar un gran front social antineoliberal.

Artur Mas va convocar eleccions anticipades per a guanyar una majoria absoluta i ha fet el ridícul. La voluntat del poble ha castigat les retallades antisocials del Govern català. El candidat Mas va intentar tapar les retallades i els casos de corrupció sota les banderes i no ho ha aconseguit. Creiem que Artur Mas i Pere Navarro haurien de dimitir perque els seus projectes han fracassat.

Per últim, anunciem que EUiA no participarà ni assistirà a l'acte del proper dimarts 4 de desembre de l'Ajuntament de Terrassa pel Dia de la Constitució, i demanem als nostres regidors de la coalició que tampoc ho facin. Pensem que el model d'estat sorgit de la transició espanyola ha fet fallida i ja no té legitimitat. El paper de les esquerres en aquests moments passa per impulsar un nou procés constituent, profundament democràtic i republicà, on es reconeguin i s'assegurin els drets socials i el dret a decidir del poble en tot allò que li afecti.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada