dilluns, 12 de novembre de 2012

14 de Novembre: tothom a la Vaga General!

Aquest dimecres 14 de Novembre tota la ciutadania estem cridats a la Vaga General per a defensar els nostres drets i per poder tenir un futur millor! Des d'EUiA de Terrassa animem a la ciutadania a participar a la vaga, a no anar aquest dia a treballar ni a consumir, a protestar per les retallades i a lluitar per un futur digne. El mateix dia 14 els sindicats, moviments socials i l'esquerra de Terrassa convoquem a una manifestació que començarà a les 18h. des de la Plaça Catalunya (Avinguda de Barcelona, Ca n'Anglada) fins al centre de Terrassa.


Tan sols fa 8 mesos de la darrera convocatòria de vaga general. Una vaga que volia aturar una reforma laboral i una sèrie de retallades socials que els Governs d’arreu de l’estat han vingut practicant sobre les necessitats més bàsiques de la població, afectant especialment als i les joves: sanitat, educació, serveis públics, ocupació…

El govern del PP va aprovar aquestes retallades dient que el seu objectiu era crear ocupació. Ens van mentir.

Com ja déiem els que ens vam mobilitzar el 29M, la reforma laboral i les retallades socials no només no han contribuït a crear ocupació, sinó que les xifres d’atur i especialment les d’atur juvenil han pujat de forma alarmant.

Des de 2007, quan es va començar a aguditzar la crisi econòmica i financera –que avui queda demostrat que és una estafa–, el 67% dels llocs de treball que s’han destruït al conjunt de l’estat corresponen a persones joves. I les xifres d’atur juvenil ja superen el 50% a Catalunya i arreu de l’estat.

És en aquest marc que els sindicats ens emplacen a una nova jornada de vaga general el dia 14 de novembre, que també es durà a terme a Portugal, Grècia, Xipre, Malta, Itàlia, i amb la convocatòria de manifestacions i mobilitzacions arreu de la Unió Europea contra les retallades i les polítiques d’austeritat.

Cal donar una resposta als atacs que estem patint els treballadors i les treballadores, i cal que aquesta resposta estigui coordinada amb els treballadors i treballadores del sud d’Europa, perquè aquesta crisi i aquestes polítiques ens afecten per igual i venen dictades des d’instàncies europees.

Però aquest #14N no pot ser només una vaga merament laboral: ha de ser també una vaga ciutadana, estudiantil, de consum…

El jovent de les classes populars de Catalunya, Espanya i el Sud d’Europa, hem de ser avantguarda aquest #14N i fer sentir la nostra veu contra la Troika, contra el Govern del PP, contra les polítiques de retallades de CiU i Artur Mas.
És per aquests motius que des d’Alternativa Jove - Joves d’EUiA, cridem a la participació massiva en la jornada de vaga general. Que les ciutats del Sud d’Europa siguin manifestacions de 24 hores, amb multituds prenent els carrers per defensar els interessos del 99%, de les classes treballadores.

El #14N participa a la Vaga del Sud d’Europa i reclamem el que és nostre!

Per una #CatalunyaLliure d’atur, desnonaments, precarietat, desigualtat, reformes laborals… Fotem-los fora! Tothom a la vaga general!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada