Passa al contingut principal

La mobilització ciutadana atura un desnonament a Terrassa

Esquerra Unida i Alternativa de Terrassa se n'alegra d'aquesta notícia, en que la participació activa de la ciutadana ha evitat una nova injustícia social sobre una família treballadora. Aquest és el camí, recuperar la democràcia per al poble, i combatre les injustícies provocades per la dictadura del capital, els bancs i els mercats.

 

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca atura un desnonament a La Maurina

Concentrats davant l'habitatge, se n'han retirat quan un Mosso d'Esquadra els ha comunicat que s'aplaçava. La família afectada és la de l’Ángel, que hi viu amb cinc persones més de la seva família

Mostres d’alegria dels manifestants que aquest divendres han aconseguit evitar un desnonament en un pis del carrer Núria. La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca s’ha concentrat davant de l’entrada de l’habitatge, fins que dos agents policials els ha comunicat que el desnonament, previst a les onze del matí, s’aplaçava.

La família afectada és la de l’Ángel, que hi viu amb cinc persones més de la seva família. El 2006, quan treballava com a transportista autònom, va demanar una hipoteca per un import de 240.000 euros. Dos anys després es va quedar sense feina i només el fill i la jove han pogut aportar ingressos de forma esporàdica. Amb tot, però, no poden pagar la quota mensual de la hipoteca.

El banc ha decidit adjudicar-se l’habitatge per un 50% de l’import. L’Ángel, doncs, s’ha quedat amb un deute de 120.000 euros. Ha demanat al banc pagar una quota més petita o la permanència en règim de lloguer, però sense èxit. Segons l'Ángel: "Vaig buscar tots els mitjans per seguir pagant i el banc em va tancar totes les portes, no vaig poder fer res fins que he arribat a aquesta situació.”

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca troba insuficient la pujada de sou embargable que ha anunciat el govern. Segons Guillem Domingo, membre de la Plataforma Afectats per la Hipoteca: “Seguim exigint al govern que faci efectiva una moratòria de desnonaments i una moratòria hipotecària, que reformi les lleis perquè la dació en pagament sigui una opció per les famílies. És injust, inacceptable i vergonyós.”

L’Ángel s’ha reunit aquest divendres amb el Servei d’Habitatge de l’Ajuntament per intentar trobar una sortida a la seva situació.

Entrades populars d'aquest blog

Valoració eleccions

Reunida l’assemblea local d’Esquerra Unida de Terrassa el 6 de juny hem fet una valoració i reflexió col·lectiva de les eleccions municipals del passat 28 de maig i de la nostra participació. Primer de tot, volem donar les gràcies a les 3.643 persones (4,56% dels votants) que van confiar en la candidatura de Terrassa En Comú Podem aquest 28M. No defraudarem a aquestes persones, ja que continuarem treballant i lluitant per recuperar i ampliar un espai polític que és imprescindible i necessari a Terrassa. Volem agrair també la magnífica feina que ha realitzat tota la militància de TECP, en especial la candidata Agnès Petit, en aquesta campanya electoral, deixant-se la pell per defensar un futur digne per a les famílies treballadores. Tenim un gran capital humà. Hem demostrat que tenim militància, proposta i capacitat per a crear una organització més forta, que estigui arrelada als barris i amb un discurs de classe, posant l’èmfasi en les desigualtats i necessitats materials de la gent.

Ha mort Juan Martínez

Ayer nos dejó Juan Martínez Martínez , un luchador infatigable de esos que pelean toda la vida, uno de los imprescindibles. Desde bien joven  en su Abrucena natal  vio y comprendió la miseria a que las clases pudientes del campo sometían a los campesinos. Esto hizo que su familia decidiese emigrar a Cataluña y concretamente a Terrassa para buscarse  la vida. Ya en nuestra ciudad, Juan rápidamente tomó contacto con el PSUC y entró en sus filas. Pronto se destacó con una militancia comunista activa y comprometida. Las detenciones acompañadas de torturas y años de cárcel fueron una constante. Se implicó de manera extenuante y desinteresada en la lucha contra la dictadura franquista y por el restablecimiento de la democracia, siempre al lado de la clase trabajadora. También tuvo buena parte de “culpa” en la creación y desarrollo de las CCOO.   Esto le costó estar constantemente en el punto de mira de la policía política del régimen, lo que a instancias del partido le obligó a exiliarse a

Presentació a Terrassa del llibre sobre la massacre d'Atocha

Aquest proper dimecres 31 de gener presentem a Terrassa el llibre " La matanza de Atocha y otros crímenes de Estado ", amb la participació de l'autor Carlos Portomeñe . A les 18:30h a la seu de CCOO de Terrassa (c/ Unió, 23). Recentment, l'autor ha publicat l'article " Siete días de enero, cuarenta y siete años después " sobre els fets que relata en el llibre. Us esperem!