Passa al contingut principal

El sector d'Educació d'EUiA crida a la mobilització en contra de les retallades a l'escola pública

En la seva darrera resolució, el sector de la formació constata que "cal continuar amb la mobilització per fer girar les polítiques del Departament d’Ensenyament dirigit per la consellera Irene Rigau" 
Els pressupostos de la Generalitat estan en ple debat al Parlament de Catalunya. Són uns pressupostos restrictius que afecten directament a l’escola pública: menys professorat davant més alumnat, retallada en els diversos serveis educatius del territori, reducció de la formació del professorat en un 40%, reducció en diversos programes com l’estimulació precoç, reducció d’atenció de vetlladors i vetlladores, eliminació de substitucions de personal administratiu i de serveis i l’aturada de construccions escolar públiques. Aquestes retallades contrasten amb l’augment de línies a l’escola concertada i amb més concerts per estudis post-obligatoris que indica molt bé quines són les prioritats del govern de la Generalitat: més privada-concertada i menys pública.
El Departament d’Ensenyament, a més, improvisa mesures que, de forma greu alteren les condicions de diàleg, consens i organització dels centres educatius, com posa de rellevància les modificacions en el calendari escolar que obliga als consells escolars a prendre acords sense el temps adient per debatre les propostes o la supressió de la sisena hora que va significar una alteració important de la organització a les escoles, i els equips de professionals van fer un esforç d’adaptació, amb un criteri majoritari per part del professorat que la sisena hora no era cabdal per millorar el rendiment escolar. Calien més professionals, sí, però per poder atendre la diversitat i reforçar diversos aspectes pedagògics. I ara sense una avaluació del què ha representat la sisena hora, el Departament l’elimina amb l’objectiu de retallar plantilles de professionals. El Departament determina que els centres d’atenció educativa preferent (CAEP) han de continuar impartint l’augment horari quan pedagògicament són els centres on necessiten més atenció en grups reduïts i atenció a la diversitat.
A EUiA tenim el convenciment que cal diàleg i consens per fer avançar el sistema educatiu, diàleg entre responsables, professionals, alumnes i famílies. Cal avaluar les mesures adoptades i marcar els reptes col·lectius. La mobilització ha de continuar, per posar en primera línia la qualitat de l’escola pública, la referència de qualitat del sistema públic educatiu. Cal continuar la mobilització i cal fer més extensiva la convocatòria de la mobilització: professionals i famílies, alumnat i entitats de educació en el lleure, associacions veïnals i associacions culturals. L’educació pública és la millor referència, i és la única que garanteix una societat democràtica, laica, plural i igualitària.
Sector d'Educació d'EUiA

Entrades populars d'aquest blog

Valoració eleccions

Reunida l’assemblea local d’Esquerra Unida de Terrassa el 6 de juny hem fet una valoració i reflexió col·lectiva de les eleccions municipals del passat 28 de maig i de la nostra participació. Primer de tot, volem donar les gràcies a les 3.643 persones (4,56% dels votants) que van confiar en la candidatura de Terrassa En Comú Podem aquest 28M. No defraudarem a aquestes persones, ja que continuarem treballant i lluitant per recuperar i ampliar un espai polític que és imprescindible i necessari a Terrassa. Volem agrair també la magnífica feina que ha realitzat tota la militància de TECP, en especial la candidata Agnès Petit, en aquesta campanya electoral, deixant-se la pell per defensar un futur digne per a les famílies treballadores. Tenim un gran capital humà. Hem demostrat que tenim militància, proposta i capacitat per a crear una organització més forta, que estigui arrelada als barris i amb un discurs de classe, posant l’èmfasi en les desigualtats i necessitats materials de la gent.

Ha mort Juan Martínez

Ayer nos dejó Juan Martínez Martínez , un luchador infatigable de esos que pelean toda la vida, uno de los imprescindibles. Desde bien joven  en su Abrucena natal  vio y comprendió la miseria a que las clases pudientes del campo sometían a los campesinos. Esto hizo que su familia decidiese emigrar a Cataluña y concretamente a Terrassa para buscarse  la vida. Ya en nuestra ciudad, Juan rápidamente tomó contacto con el PSUC y entró en sus filas. Pronto se destacó con una militancia comunista activa y comprometida. Las detenciones acompañadas de torturas y años de cárcel fueron una constante. Se implicó de manera extenuante y desinteresada en la lucha contra la dictadura franquista y por el restablecimiento de la democracia, siempre al lado de la clase trabajadora. También tuvo buena parte de “culpa” en la creación y desarrollo de las CCOO.   Esto le costó estar constantemente en el punto de mira de la policía política del régimen, lo que a instancias del partido le obligó a exiliarse a

Presentació a Terrassa del llibre sobre la massacre d'Atocha

Aquest proper dimecres 31 de gener presentem a Terrassa el llibre " La matanza de Atocha y otros crímenes de Estado ", amb la participació de l'autor Carlos Portomeñe . A les 18:30h a la seu de CCOO de Terrassa (c/ Unió, 23). Recentment, l'autor ha publicat l'article " Siete días de enero, cuarenta y siete años después " sobre els fets que relata en el llibre. Us esperem!