Passa al contingut principal

Amb la nostra salut no s'hi juga

Esquerra Unida i Alternativa de Terrassa vol mostrar el seu malestar i rebuig a la notícia de la presentació d'un ERO per part de la direcció de Mútua de Terrassa, que afecta a gairebè 900 treballadors/es, un terç de la plantilla actual. Retallada que afectarà greument als drets de la plantilla i al servei sanitari a la nostra ciutat. Suposa a més l'eliminació total dels serveis de Rehabilitació, Endocrinologia i Reumatologia, així com una reducció dramàtica de tots els serveis assistencials de l’hospital. La nostra sanitat i salut pública estan en un greu perill.

Des d'EUiA volem mostrar la nostra solidaritat i suport cap als treballadors i treballadores afectats per l'ERO, així com amb els ciutadans que deixaran de ser atesos i cuidats com es mereixen. Exigim a la direcció de l'empresa, que continua 
obtenint uns altíssims guanys i beneficis, a que retiri l'expedient, i al Govern de la Generalitat li exigim que no l'accepti i aturi aquest procès de retallades socials injustes i innecessàries.

EUiA donarà suport a aquelles accions i mobilitzacions dels moviments ciutadans i sindicals que es portin a terme en defensa de la sanitat pública a la nostra ciutat. Demanem a l'Ajuntament de Terrassa i al govern municipal que assumeixin les demandes que el passat dijous van entregar els/les treballadors/es a l'Alcalde Pere Navarro, juntament amb 11
.000 signatures, que rebutgin aquestes retallades i processos de privatitzacions i que defensin realment la sanitat pública a la nostra ciutat. Aquesta petició li hem fet arribar al grup municipal de la nostra coalició ICV-EUiA per a que es realitzi.

El dret a la protecció de la salut és un dels pilars fonamentals de l’estat del benestar i totes les persones tenim el dret a accedir en condicions d’igualtat i gratuïtat als serveis sanitaris públics. Les mesures legislatives que el Departament de Salut està posant en marxa poden provocar el canvi de model sanitari. L'aplicació de les mesures de retallada suposen la suspensió d’intervencions quirúrgiques programades, el tancament d’unitats i de plantes i la reducció de llits als hospitals i centres, la no renovació ni substitució del personal eventual, la reducció horària als centres d’urgències, la reducció de proves complementàries, la reducció del servei d'ambulàncies, el tancament de varis CAP, etc...
Totes aquestes mesures tenen com a conseqüència la disminució de la qualitat assistencial, la possibilitat d’errors clínics per la sobrecàrrega de treball pels professionals, el deteriorament i uns danys irreversibles en el sistema sanitari públic. Aquestes mesures empitjoraran greument les condicions de vida dels ciutadans i ciutadanes. 
Podem garantir la sostenibilitat del sistema sanitari racionalitzant la despesa farmacèutica, reduint les estructures directives i de gestió, reforçant les polítiques de salut pública, enfortint l’atenció primària de salut, aplicant mesures de desburocratització.

Podem millorar les finances de les administracions públiques amb una política fiscal més justa i redistributiva de la riquesa, fent pagar impostos a les grans fortunes i als que han provocat la crisi, generant una política industrial que faci crear ocupació estable, creant una banca pública, reduint els gastos militars (fent tornar les tropes que tenim a l'exterior), reduint les subvencions superflues a l'Esglèsia i la Casa Reial, etc...
Demanem al Govern de la Generalitat que deixi en suspens totes les mesures contingudes a l’avantprojecte de llei ‘Òmnibus’. Demanem que s'aturin les retallades socials, i que la crisi no la paguin els més febles. Demanem que s'aturin els processos de privatitzacions i que es millorin els serveis públics de sanitat i educació (en comptes de retallar-los). Demanem al Govern que escolti les protestes ciutadanes i sindicals, que li demanen un canvi de política en aquest àmbit.
Sembla que CiU tingui molta pressa per desmantellar el nostre sistema públic de salut universal, equitatiu, solidari i de qualitat. La dreta vol que retrocedim un segle en condicions de vida.
Els i les professionals de la salut juntament amb els sindicats, l'esquerra, les associacions de veïns, les entitats de salut i tota la ciutadania organitzada el defensarem amb fermesa.

Entrades populars d'aquest blog

El cas del Karmel: un exemple del fracàs del model concertat

L'Escola Mare de Déu del Carme, una escola concertada amb un llarg període d’activitat a la nostra ciutat, ha canviat de titularitat fa uns mesos. La nova titularitat està en mans d’un corrent ultra i integrista. Tot això ha estat gràcies a les escletxes d’un sistema que permet la gestió privada amb diners públics de l’escola. Empatitzem i ens solidaritzem amb la preocupació de les famílies de l’escola del Karmel. És injustificable que amb diners públics una escola estigui adoctrinant idees franquistes, homòfobes, masclistes i classistes, allunyades dels principis i valors democràtics. Aquesta situació no és una excepció, és la conseqüència lògica d’un model dual, instaurat des de temps del tardofranquisme i que ha afavorit la privatització encoberta de l’educació. El canvi de titularitat evidència el que ja sabem, que el model de concerts és insostenible. No ens podem imaginar que l’assistència universal pugui discriminar pacients segons ideologia, classe social o origen. I, tanma...

No al tancament de línies a l'escola pública de Terrassa

Des de la conselleria d’Educació de la Generalitat s’informa que hi haurà un tancament massiu de línies a I3 i 1r ESO. Aquesta política retalladora s'acarnissa amb la nostra ciutat, amb la concreció de tancament de 2 línies d’I3 i 8 grups de primer d’ESO. A més, aquests tancaments es concretaran quasi exclusivament en l’escola pública i no tant en la concertada. Com sempre argumenten dades demogràfiques, sense plantejar l’oportunitat de la baixada demogràfica per implantar baixada de ràtios per millorar la qualitat educativa. Per agreujar la situació, des dels Serveis Territorials del Vallès Occidental no es donen els noms dels centres educatius, argumentant que és perquè puguin sortir amb tota l’oferta i  ja es decidirà, segons dades demogràfiques quina línia es tanca. Denunciem aquesta estratègia com a desmobilitzadora, es vol evitar una resposta coordinada des de les AFA’s i la Comunitat Educativa en general, mantenint falses expectatives i competència entre centres. La resposta...

Sobre els recents casos d'abusos sexuals denunciats a la nostra ciutat

Estem consternats arran de les informacions aparegudes l'última setmana sobre la denúncia de diversos casos d'abusos sexuals a una església evangèlica de Terrassa anteriorment coneguda com a Església Samaria. La separació entre església (totes) i estat, mai ha de interpretar-se de manera que les congregacions siguin nuclis aïllats on imperi una llei paral·lela distinta a la que regeix la nostra societat. Tot el contrari: els feligresos de qualsevol fe han de saber que els empara l'estat de dret i els protegeix el mateix sistema jurídic que hi ha de portes enfora del temple. Esquerra Unida de Terrassa sempre estarà al costat de les víctimes, advoquem per un model judicial que sigui especialment sensible amb aquest tema i una administració local que els brindi tot el suport necessari i els faciliti assistència legal i acompanyament psicològic. Sempre ferms enfront de la violència sexual, ni un pas enrere davant les agressions.