Passa al contingut principal

Propostes del PSUC-viu davant el Pacte de Ciutat a Terrassa

Propostes del PSUC-viu per la reconstrucció post-Covid-19 a Terrassa
1. Modificació del pressupost de l’Ajuntament i dels organismes que en depenen per adequar-lo a les conseqüències socials i econòmiques de la Covid-19.  Reformulació  de la regla de despesa i redirigir a on va enfocat, recol·locació de partides pressupostàries ( ex: la de la Festa Major, la d’entitats que tindran menys activitat aquest any) per fer front a emergències socials derivades de la crisi econòmica que està provocant la COVID-19
2. Sol·licitud d’ajudes: Creació d’una finestreta única per a la demanda d’ajudes i facilitar  així als ciutadans el punt on s’han de dirigir. Acompanyament en l’ompliment dels diferents formularis (per combatre la bretxa digital)
3. Menjadors escolars
* Transformació dels menjadors escolars en eines per a  la capacitació en matèria alimentària i de consum saludable.
* Ampliació dels ajuts de menjador escolar des del municipi.
* Estudiar la possibilitat de remunicipalitzar el servei
4. Serveis Socials i Gent Gran:  
* Cures: Creació d’una xarxa local de residències geriàtriques públiques, de centres de dia i atenció domiciliària. Estudiar la possibilitat de remunicipalitzar els serveis de SAD.
* Impuls de l’atenció ciutadana mitjançant la creació de serveis en línia de forma virtual, i no presencial, i garantint l’accés de totes les persones, especialment les més vulnerables. 
* Ampliació i reforç dels equips de les persones professionals de serveis socials per tal de donar resposta a les necessitats d’atenció derivades de la situació de crisi.
* Planificar un nou Pla Local de Serveis Socials. Actualitzar i clarificar la normativa per accedir a les ajudes socials. Donar la informació més accessible als usuaris.
* Desplegament d’un programa de capacitació i suport per a professionals dels serveis socials en matèria d’atenció a les persones en situacions d’urgència social. 
5. L’Andana: El col·lectiu de persones sense sostre és un dels més vulnerables d’aquesta pandemia ja que no tenen possibilitats de prevenir el contagi, per tant s’ha d’ampliar el servei ampliant la capacitat de l’espai, tot respectant les mesures preventives. Cal que L’Andana ofereixi un servei integral, que es mantingui durant el dia i s’ampliin recursos. Cal trobar també espai (alberg/pisos) on allotjar persones consumidores, com s’ha impulsat a Barcelona.
6. Habitatge: Impulsar un parc d’habitatge de lloguer públic, recuperar els pisos buits propietat de bancs, impulsar la masoveria urbana, treballar per la regulació municipal de preus. Tenim una empresa municipal d’Habitatge que ha de garantir que cap família quedi al carrer.
7. Ocupació:
* Revertir externalitzacions i recuperar i generar ocupació pública (SAD, menjadors…).
* Enfortir i aplicar a la ciutat el Pacte Nacional per la Indústria i el Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental. Foment del diàleg social i la participació entre els agents socials i econòmics de la ciutat per aplicar els plans d’indústria i d’ocupació.
* Campanyes de suport al comerç de proximitat dels barris, per protegir-los davant grans cadenes comercials.
* Aprovació d’un Pla de Treball Garantit enfocat a persones aturades de llarga duració per realitzar feines socialment útils com la rehabilitació d’habitatges i millora de l’eficiència energètica, millora de l’entorn urbà i natural, cures a les persones...
* Respectar les actuals plantilles, drets laborals i salarials d’empreses municipals i d’empreses de serveis que es presten  a l’administració.
* Les mesures municipals de suport a comerços i petites empreses, com la bonificació de taxes, han de ser amb condicions socials com la no destrucció d’ocupació, o la creació d’ocupació.
8. Sanitat
* Creació de la figura d’infermera escolar amb naturalesa mixta: assistència sanitària al centre educatiu i docent. 
* Creació de mecanismes de continuïtat assistencial sota la responsabilitat dels serveis  d’Atenció Primària de Salut.
* Establiment de mètodes de participació comunitària de la població en els nostres sistemes de salut de primer nivell.
* Al ser l’Ajuntament part de la direcció del CST, treballar per la integració total dins de l’ICS. De la mateixa manera, iniciar procediments amb altres administracions per tal que Mútua Terrassa formi part de l’ICS. Tot això amb la col·laboració i participació de la societat civil i dels representants dels treballadors sanitaris, per tal que els terrassencs rebem una salut pública sota gestió pública directa, fora del benefici privat.
9. Medi ambient i mobilitat:
* Treballar per l'economia circular per tal de reduir els residus. Treballar per l'eliminació dels plàstics d’un sol ús.
* Treballar per un nou model energètic, com implementar una estratègia de rehabilitació d’edificis per millorar l’eficiència energètica.
* Continuar els treballs de l’Anella Verda i de recuperació de l’entorn
* Ampliació de la tarifes econòmiques per a col·lectius febles. 
* Eliminació de la zona blava de tots els districtes, excepte l’1, mentre duri la crisi.
* Foment del transport públic, la bicicleta i altres formes de moure’s sanes i sostenibles. Pressionar a l’ATM per canviar la zona tarifària de Terrassa. 
* Avançar en la construcció de l’estació de Terrassa Oest i redefenir el transport urbà i interurbà per facilitar la mobilitat dels terrassencs a altres localitats de la comarca i a centres de treball. 
10. Educació:
* Creació de parc de dispositius i recursos per garantir l’accés de les famílies a les tecnologies en cas de crisi. 
* Tallers d’Estudi assistit i reforç per escola, per assegurar el major èxit possible dels alumnes.

Entrades populars d'aquest blog

Valoració eleccions

Reunida l’assemblea local d’Esquerra Unida de Terrassa el 6 de juny hem fet una valoració i reflexió col·lectiva de les eleccions municipals del passat 28 de maig i de la nostra participació. Primer de tot, volem donar les gràcies a les 3.643 persones (4,56% dels votants) que van confiar en la candidatura de Terrassa En Comú Podem aquest 28M. No defraudarem a aquestes persones, ja que continuarem treballant i lluitant per recuperar i ampliar un espai polític que és imprescindible i necessari a Terrassa. Volem agrair també la magnífica feina que ha realitzat tota la militància de TECP, en especial la candidata Agnès Petit, en aquesta campanya electoral, deixant-se la pell per defensar un futur digne per a les famílies treballadores. Tenim un gran capital humà. Hem demostrat que tenim militància, proposta i capacitat per a crear una organització més forta, que estigui arrelada als barris i amb un discurs de classe, posant l’èmfasi en les desigualtats i necessitats materials de la gent.

Ha mort Juan Martínez

Ayer nos dejó Juan Martínez Martínez , un luchador infatigable de esos que pelean toda la vida, uno de los imprescindibles. Desde bien joven  en su Abrucena natal  vio y comprendió la miseria a que las clases pudientes del campo sometían a los campesinos. Esto hizo que su familia decidiese emigrar a Cataluña y concretamente a Terrassa para buscarse  la vida. Ya en nuestra ciudad, Juan rápidamente tomó contacto con el PSUC y entró en sus filas. Pronto se destacó con una militancia comunista activa y comprometida. Las detenciones acompañadas de torturas y años de cárcel fueron una constante. Se implicó de manera extenuante y desinteresada en la lucha contra la dictadura franquista y por el restablecimiento de la democracia, siempre al lado de la clase trabajadora. También tuvo buena parte de “culpa” en la creación y desarrollo de las CCOO.   Esto le costó estar constantemente en el punto de mira de la policía política del régimen, lo que a instancias del partido le obligó a exiliarse a

Presentació a Terrassa del llibre sobre la massacre d'Atocha

Aquest proper dimecres 31 de gener presentem a Terrassa el llibre " La matanza de Atocha y otros crímenes de Estado ", amb la participació de l'autor Carlos Portomeñe . A les 18:30h a la seu de CCOO de Terrassa (c/ Unió, 23). Recentment, l'autor ha publicat l'article " Siete días de enero, cuarenta y siete años después " sobre els fets que relata en el llibre. Us esperem!