Passa al contingut principal

COVID-19

Comunicat del PSUC-viu de Terrassa, enviat el 27 de març de 2020

Ningú podia imaginar un context polític, social i econòmic més difícil que l'actual perquè comencés a funcionar el primer govern de coalició progressista dels últims 80 anys a Espanya, en el qual a través d'UP (Unidas Podemos – En Comú Podem) participa Esquerra Unida i per tant també el nostre Partit.
El PSUC-viu de Terrassa donem suport a la declaració de l'Estat d'Alarma adoptada pel Govern d'Espanya davant la situació generada per l'extensió de l'epidèmia de COVID-19 i el seu impacte al nostre país, proposem reduir l’activitat econòmica al mínim imprescindible, protegint la salut i les condicions laborals de les persones que estan mantenint els serveis essencials, i treballarem perquè constantment s'adoptin les mesures necessàries per a evitar que aquesta crisi sanitària es converteixi en una immensa crisi econòmica i social.
A hores d'ara, les conseqüències socials, econòmiques i laborals d'aquesta crisi es presenten d'immensa magnitud, la major crisi que podíem imaginar quan a penes començàvem a sortir de la crisi econòmica i social iniciada a partir de 2008.
Donem suport a les mesures per a protegir a la classe treballadora d'aquesta crisi, gràcies al treball d'Unidas Podemos, dels sindicats de classe i d'altres organitzacions socials. Hem de continuar treballant per a donar resposta a problemes que continuen irresolts per les resistències dels sectors més neoliberals.
Considerem molt importants les mesures aprovades en el Consell de Ministres d’avui (27/03): una restricció dels acomiadaments per a evitar que les empreses facin fora a treballadors per la pandèmia de coronavirus i mesures perquè els contractes temporals es mantinguin fins que conclogui la crisi sanitària i l'agilització dels ERTO (expedients temporals de regulació d'ocupació).
Els objectius immediats del nostre Partit és acabar amb la pandèmia, el manteniment del màxim de llocs de treball i treballar perquè al més aviat possible es recuperin els llocs de treball perduts. Mentrestant, la nostra prioritat és que tots els treballadors/es tinguin garantits uns ingressos dignes.
Demanem que l'Ajuntament de Terrassa agilitzi i dinamitzi mecanismes de participació de voluntariat vinculat a protecció civil per tal d’assegurar distribució d’aliments i medicaments a la gent gran i famílies vulnerables, que treballi per posar a la indústria de la ciutat a disposició de produir material sanitari i que es dissenyi un avançat programa d’ocupació municipal per posar-lo en marxa quan finalitzi la crisi sanitària.
D’aquesta crisi hem de sortir més forts i cohesionats com a societat i amb un enfortiment i protecció dels sectors públics, com la sanitat, l’educació, la investigació i la indústria. Volem insistir en una crida a la solidaritat ciutadana i a la disciplina col·lectiva en la implementació de les mesures imprescindibles per a aturar aquesta pandèmia. Fem una crida a la responsabilitat individual sobre la base del bé comú. Protegir la societat d'aquesta pandèmia exigeix actituds responsables i solidàries que tothom hem de seguir, que evitin la propagació de la pandèmia i dels seus més perniciosos efectes com les notícies falses o l’acaparament de productes bàsics.

Entrades populars d'aquest blog

Valoració eleccions

Reunida l’assemblea local d’Esquerra Unida de Terrassa el 6 de juny hem fet una valoració i reflexió col·lectiva de les eleccions municipals del passat 28 de maig i de la nostra participació. Primer de tot, volem donar les gràcies a les 3.643 persones (4,56% dels votants) que van confiar en la candidatura de Terrassa En Comú Podem aquest 28M. No defraudarem a aquestes persones, ja que continuarem treballant i lluitant per recuperar i ampliar un espai polític que és imprescindible i necessari a Terrassa. Volem agrair també la magnífica feina que ha realitzat tota la militància de TECP, en especial la candidata Agnès Petit, en aquesta campanya electoral, deixant-se la pell per defensar un futur digne per a les famílies treballadores. Tenim un gran capital humà. Hem demostrat que tenim militància, proposta i capacitat per a crear una organització més forta, que estigui arrelada als barris i amb un discurs de classe, posant l’èmfasi en les desigualtats i necessitats materials de la gent.

Ha mort Juan Martínez

Ayer nos dejó Juan Martínez Martínez , un luchador infatigable de esos que pelean toda la vida, uno de los imprescindibles. Desde bien joven  en su Abrucena natal  vio y comprendió la miseria a que las clases pudientes del campo sometían a los campesinos. Esto hizo que su familia decidiese emigrar a Cataluña y concretamente a Terrassa para buscarse  la vida. Ya en nuestra ciudad, Juan rápidamente tomó contacto con el PSUC y entró en sus filas. Pronto se destacó con una militancia comunista activa y comprometida. Las detenciones acompañadas de torturas y años de cárcel fueron una constante. Se implicó de manera extenuante y desinteresada en la lucha contra la dictadura franquista y por el restablecimiento de la democracia, siempre al lado de la clase trabajadora. También tuvo buena parte de “culpa” en la creación y desarrollo de las CCOO.   Esto le costó estar constantemente en el punto de mira de la policía política del régimen, lo que a instancias del partido le obligó a exiliarse a

Presentació a Terrassa del llibre sobre la massacre d'Atocha

Aquest proper dimecres 31 de gener presentem a Terrassa el llibre " La matanza de Atocha y otros crímenes de Estado ", amb la participació de l'autor Carlos Portomeñe . A les 18:30h a la seu de CCOO de Terrassa (c/ Unió, 23). Recentment, l'autor ha publicat l'article " Siete días de enero, cuarenta y siete años después " sobre els fets que relata en el llibre. Us esperem!