dimarts, 4 de febrer de 2014

ICV-EUiA demana una partida de 2,6M milions d'euros per evitar que més de 5.000 nens del Vallès Occidental passin gana

El diputat i mestre sabadellenc Joan Mena considera “una vergonya indigna” que el Govern no estigui complint el seu compromís de crear una partida oberta de beques menjador
 
El Vallès Occidental és un punt vermell al mapa de la precarietat alimentària a Catalunya. En aquesta comarca industrial i treballadora existeixen més de 9.000 famílies, en el curs 2013-2014, amb una renda inferior als 455 euros mensuals. Per fer front a aquest problema, el diputat d’ICV-EUiA al Parlament de Catalunya i regidor d’EUiA a l’Ajuntament de Sabadell,  Joan Mena, ha registrat una proposta de resolució a la Comissió d’Ensenyament i Universitat del Parlament de Catalunya per demanar al Departament d’Ensenyament una partida de 2,6 milions d’euros que doni sortida a les necessitats alimentàries dels nens i les nenes del Vallès Occidental.

La situació de precarietat alimentària que estan patint moltes famílies de Catalunya, agreujada per la situació sòcio-econòmica que estem vivint, afecta d’una manera considerable a la comarca del Vallès Occidental. Segons el Consell d’Alcaldes de la comarca, són 5.260 les famílies d’aquest territori que no poden garantir ni un sol àpat equilibrat al dia als seus fills i filles.

La proposta de resolució registrada pel diputat Mena, mestre de professió, mira de garantir que la Generalitat destina recursos extra per resoldre aquest problema en aquesta comarca. I se suma a una sèrie d’iniciatives que ha liderat el grup roig i verd a la cambra, com un acord que va prendre el Parlament l’estiu passat on s’instava el Govern a crear una partida oberta de beques menjador.

Ara aquesta nova proposta d’ICV-EUiA demana el compliment d’aquesta moció aprovada, i específicament reclama una aportació de 2,6M€ al Vallès Occidental. També insta a desplegar el compromís de finançar íntegrament el servei de menjador a les economies més febles. “No fer-ho serà un nou atac del govern Mas que s’atreveix només amb la classe treballadora però que és covard davant dels poderosos”, ha advertit el diputat sabadellenc. 

“És una vergonya indigna de qualsevol govern saber que al Vallès Occidental hi ha més de 5.000 famílies que no poden garantir ni un sol àpat equilibrat al dia als seus fills i el govern miri cap una altra banda”, ha denunciat Mena, que ha destacat que “l’eradicació de la pobresa alimentària infantil hauria d’estar al primer lloc de la llista de tasques de la consellera Rigau”. 

El diputat roig i verd ha volgut subratllar també que “el govern de Catalunya practica una clara deslleialtat institucional que afecta de retruc a les famílies més vulnerables. Avui, el govern no  està acomplint el seu compromís de finançar al 100% el servei de menjador per a les famílies més vulnerables”, ha dit. En la proposta de resolució, el grup d’ICV-EUiA demana el compliment de la moció aprovada al Parlament on s’instava a crear una partida oberta de beques menjador, una aportació de 2,6M€ al Vallès Occidental i desplegar el compromís de finançar íntegrament el servei de menjador a les economies més febles.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada