diumenge, 16 de juny de 2013

#MónicaAbsolució

El proper 4 de juliol una jove terrassenca serà jutjada acusada d'atemptat a l'autoritat. Aquesta jove, és activista de col·lectius de la ciutat com el Kasalet o Acció Autònoma, va ser detinguda el 2007 en circumstàncies que posen en qüestió que el motiu de la detenció fos arbitrari.

Dos vehicles del grup GIE de la policia municipal la van aturar al carrer i la van identificar, detenint-la després per suposada resistència, sent brutalment agredida dos cops, en el moment de la detenció i a l'hospital. Està acusada d'agredir els policies que la van apallissar.

Des d'EUiA de Terrassa considerem que aquests fets es tracten d'un clar abús d'autoritat policial. Per aixó demanem l'absolució de la jove activista, que s'investiguin els fets i s'aclareixin responsabilitats i es dissolgui el GIE de la policia municipal. Són divesos episodis d'abús policial en els darrers temps a la ciutat i l'Ajuntament ha de resoldre aquesta situació amb valentia.

Vivim un període d'incerteses i de greus problemes socials, i la solució de les administracions no pot passar per reprimir els col·lectius que es manifesten i exigeixen justícia social. Demanem que s'obri un debat a la ciutat sobre el model policial que necessitem, que pensem ha de ser profundament democràtic, de proximitat i al servei de la ciutadania. Un debat obert on ens preguntem si cossos com els GIE són realment necessaris i útils. Els ciutadans volem seguretat però no repressió, les policies locals han d’actuar donant resposta a fets delictius i com a agents mediadors capaços de resoldre problemes de convivència que es donen a la comunitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada