dijous, 6 de juny de 2013

ICV-EUiA reclama a Rigau que no tanqui l’escola Can Motllor de Terrassa i aclareixi el futur dels Aigüerols de Santa Perpètua

El diputat Joan Mena acusa la consellera d’Ensenyament d’afavorir l’escola concertada durant la preinscripció

L’escola Can Montllor de Terrassa, amenaçada de tancament per part de la conselleria d’Ensenyament, és imprescindible per a la cocapital del Vallès Occidental: així ho ha defensat aquest matí el diputat d’ICV-EUiA, Joan Mena, durant la sessió de control al Govern de la Generalitat al Parlament. Les “inscripcions i el pla de viabilitat demostren la necessitat d’aquest centre a la localitat i vostè s’entesta en tancar l’escola”, ha dit Mena a la consellera, Irene Rigau. El portaveu adjunt d’ICV-EUiA també ha recordat que Rigau encara ha de complir el seu compromís de reunir-se amb la comunitat educativa dels Aigüerols, de Santa Perpètua de Mogoda, per planejar el futur d’una altra escola, els Aigüerols.

Les dades refermen la necessitat de Can Montllor

Sobre l’escola de Can Montllor, Mena ha sostingut davant de la consellera que “hi ha dades demostrables i objectives de famílies que tenen tota la voluntat de continuar escolaritzant els seus nens en aquesta escola”. Un centre, ha afegit el diputat, “que a més té la funció important de vertebrar un barri que és una de les zones més poblades i amb més futur de creixement demogràfic de Terrassa”.

Malgrat tot, “el que fa la consellera és desmantellar aquesta escola i encara no sabem cap a on derivarà els alumnes que es quedin sense plaça”, ha contraposat Mena.

Una reunió promesa i pendent a Santa Perpètua

Pel que fa a l’escola els Aigüerols de Santa Perpètua de Mogoda, també al Vallès Occidental, Mena ha recordat que el mes de març el Parlament va acordar, unànimement a proposta seva, una resolució que va obligar la Generalitat a reconsiderar el pla de tancar-la. Però la resolució aprovada també per CiU, ha recordat Mena, instava “també a que la consellera es reunís amb l’alcaldessa de la ciutat i amb la comunitat educativa, i a data d’avui encara no s’ha mantingut aquesta trobada per tal de planificar de quina manera s’encara el futur d’aquesta escola”.

Mena veu una estratègia per afavorir la concertada

Mena ha citat aquests dos casos en una pregunta sobre preinscripcions escolars que ha fet durant la sessió de control al Govern aquest matí al Parlament. Mena, que ja va proposar el passat mes de març una resolució que va ser aprovada i instava l’executiu a no tancar escoles ni línies de P3 i negociar la planificació escolar amb la comunitat educativa, ha lamentat que Rigau no estigui complint aquest acord. I ha considerat que “hi ha darrera una estratègia d’acompanyar els alumnes de l’escola pública a l’escola concertada”.
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada