Passa al contingut principal

Sobren motius: vota ICV-EUiA


El coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, ha dit des de Terrassa als milers de persones que aquests dies estan acampats a les places de tot el país “per diu prou a una situació insuportable” que “una manera d’expressar el desacord amb una manera de fer política” és anar a votar diumenge vinent “per buscar altres maneres d’expressió institucional que posin l’economia al servei de les persones”. I és que, “la lluita i l’acció són útils”, però “la democràcia i els vots també perquè això enforteix la capacitat per resistir”, ha dit Miralles.

Miralles ha dit que la coalició coincideix amb les reivindicacions dels indignats, i que ho continuarà fent després del dia 22 de maig. Ara bé, el coordinador general d’EUiA ha recordat que “no tots som iguals” i que, per exemple, cap membre d’ICV-EUiA s’ha vist implicat en cap cas de corrupció, ni tampoc ha aprovat la reforma laboral i, en canvi, sí que ha fet propostes que permetrien estalviar però que han estat rebutjades.

D’altra banda, Miralles s’ha compromès a mantenir una reunió amb els integrants d’EUiA a Terrassa per tal que la coalició amb els companys d’ICV sigui durant tot l’any i només durant les campanyes electorals per tal de poder ampliar la influència de la coalició a tots els barris de la ciutat i seguir “deixant petjada”.

El secretari general d’ICV, Joan Herrera, ha qualificat les acampades d’aquests dies “d’excel•lent notícia” i ha denunciat que Artur Mas busca “la majoria silenciada, de gent dòcil, que no té veu” per tal de poder seguir fent retallades després del 22 de maig. Herrera creu que “les mobilitzacions expressen una consciència de la gent que diu que no a aquest camí” i que “plantegen reflexió” mentre “alguns estan posant espelmes” perquè la Junta Electoral prohibeixi les manifestacions. “Però la campanya no era moment de debat i reflexió? A qui li fa por?”, s’ha preguntat Herrera que creu que les mobilitzacions obliguen als governants a obrir les orelles i escoltar propostes que són normalment són ridiculitzades en seu parlamentària per Artur Mas i José Luís Rodríguez Zapatero.

Amb tot, Herrera ha dit que la coalició pren nota de les mobilitzacions que “són una expressió d’esperança de gent que no es resigna i planta cara”, i ha demanat als ciutadans que converteixin aquesta mobilització social en mobilització electoral ja que “són els vots els que canvien governs”. Miralles i Herrera han donat suport a l’alcadable d’ICV-EUiA per Terrassa, Manel Pérez.

Entrades populars d'aquest blog

Valoració eleccions

Reunida l’assemblea local d’Esquerra Unida de Terrassa el 6 de juny hem fet una valoració i reflexió col·lectiva de les eleccions municipals del passat 28 de maig i de la nostra participació. Primer de tot, volem donar les gràcies a les 3.643 persones (4,56% dels votants) que van confiar en la candidatura de Terrassa En Comú Podem aquest 28M. No defraudarem a aquestes persones, ja que continuarem treballant i lluitant per recuperar i ampliar un espai polític que és imprescindible i necessari a Terrassa. Volem agrair també la magnífica feina que ha realitzat tota la militància de TECP, en especial la candidata Agnès Petit, en aquesta campanya electoral, deixant-se la pell per defensar un futur digne per a les famílies treballadores. Tenim un gran capital humà. Hem demostrat que tenim militància, proposta i capacitat per a crear una organització més forta, que estigui arrelada als barris i amb un discurs de classe, posant l’èmfasi en les desigualtats i necessitats materials de la gent.

Ha mort Juan Martínez

Ayer nos dejó Juan Martínez Martínez , un luchador infatigable de esos que pelean toda la vida, uno de los imprescindibles. Desde bien joven  en su Abrucena natal  vio y comprendió la miseria a que las clases pudientes del campo sometían a los campesinos. Esto hizo que su familia decidiese emigrar a Cataluña y concretamente a Terrassa para buscarse  la vida. Ya en nuestra ciudad, Juan rápidamente tomó contacto con el PSUC y entró en sus filas. Pronto se destacó con una militancia comunista activa y comprometida. Las detenciones acompañadas de torturas y años de cárcel fueron una constante. Se implicó de manera extenuante y desinteresada en la lucha contra la dictadura franquista y por el restablecimiento de la democracia, siempre al lado de la clase trabajadora. También tuvo buena parte de “culpa” en la creación y desarrollo de las CCOO.   Esto le costó estar constantemente en el punto de mira de la policía política del régimen, lo que a instancias del partido le obligó a exiliarse a

Presentació a Terrassa del llibre sobre la massacre d'Atocha

Aquest proper dimecres 31 de gener presentem a Terrassa el llibre " La matanza de Atocha y otros crímenes de Estado ", amb la participació de l'autor Carlos Portomeñe . A les 18:30h a la seu de CCOO de Terrassa (c/ Unió, 23). Recentment, l'autor ha publicat l'article " Siete días de enero, cuarenta y siete años después " sobre els fets que relata en el llibre. Us esperem!