Passa al contingut principal

Gent Treballadora, Gent d'Esquerres


Presentem algunes de les propostes programàtiques que Esquerra Unida i Alternativa de Terrassa defensa en aquesta campanya electoral en el si de la coalició ICV-EUiA:

ICV-EUiA: l'esquerra en marxa

El capitalisme té inherents les injustícies, les desigualtats i explotacions que avui presenciem. La superació d’aquest sistema econòmic actualment en la fase de globalització neoliberal d’explotació d’èssers humans per èssers humans, d’imperis a pobles i de depredació del planeta és imprescindible per tenir un món en pau, sostenible i on els èssers humans siguin lliures i iguals. Volem una societat amb justícia social, plenes llibertats individuals i col·lectives, radicalment democràtica en un planeta habitable i sostenible. Amb igualtat en les esferes econòmica, política, social i cultural.

La nostra coalició a Terrassa defensarem en tots els àmbits, tant a les institucions com amb mobilitzacions, la qualitat i existència de l'estat del benestar, els drets socials i els serveis públics. Rebutjarem retallades en política social que afectin el nivell de vida de la ciutadania. No acceptarem privatitzacions i externalitzacions de serveis públics: els nostres drets no són mercaderies. L'educació i la sanitat públiques són la garantia del benestar social i prioritats per l'esquerra.

Per ICV-EUiA una sortida a la crisi per l'esquerra passa per:
  • Que els qui més tenen, s'esforcin més
  • Seguir ajudant els aturats i les aturades
  • Donar suport a qui no pot pagar l'hipoteca
  • Reduir despeses, sí, però no prestacions socials
  • Si un banc vol ajuda pública, que cedeixi els seus pisos a un preu raonable
Participació:
  • Participació d'entitats locals no lucratives (AAVV, ONG's, etc...) amb espais propis als mitjans de comunicació municipals (Canal Terrassa TV, Ràdio Municipal de Terrassa, Visquem Terrassa, etc...).
  • Canals de participació de les entitats dels barris amb veu i vot i amb caràcter vinculant en aquelles decisions que afectin als seus barris. Pressupostos participatius decidits en els barris i districtes per les entitats, perque puguin ser destinats a les necessitats reals de la ciutadania.
  • Creació d'un registre únic per a gestions de les entitats.
  • Compromís dels nostres regidors i regidores de mantenir contactes amb les entitats veïnals per tal conèixer de primera mà les inquietuds de la ciutadania.
  • Creació de fòrums i espais oberts de debat en temes que preocupin a la ciutadania.
  • Incentivar Comissió pel Transport Públic
  • Reforma del Reglament de Participació Ciutadana, per incloure el poder vinculant dels Consells Municipals de Districte així com el realitzar consultes populars.
Habitatge:
  • Compromís municipal per evitar els desnonaments a les famílies que no puguin pagar les hipoteques actualment. Mediació de l'Ajuntament amb les famílies afectades, moviment veïnal i entitats bancàries.
  • Inventari i rehabilitació, amb empresa pública, d'habitatges buits per tal d'incentivar l'oferta de lloguer social.
Drets de ciutadania:
  • Garantir Consells d'Immigració municipal, amb incorporació del teixit associatiu.
  • Plans d'acollida que garanteixin millores en: treball, serveis públics, participació ciutadana, educació, cohesió social, defensa de l'estat de dret...
  • Promocionar el dret a la plena ciutadania de les persones immigrades, incloent el dret al vot.
  • Desenvolupar polítiques de gènere que tendeixin a una major integració de la dona immigrant que es troba doblement en risc d'exclusió social per ser dona i immigrant.
  • Potenciació de polítiques de sensibilització de la població per aconseguir canviar la visió esteoreotipada de part de la societat sobre l'immigrant i aprofundir en valors d'igualtat que eliminin el racisme i la xenofòbia
Republicanisme
  • Eliminar els monuments i simbologia feixista que encara queda a la ciutat.
  • Adhesió del consistori municipal i dels nostres regidors i regidores a la Xarxa de Municipis i Càrrecs Públics per la Tercera República
  • Celebració oficial del 14 d'abril, com una data de reconeixement de la memòria històrica i democràtica del nostre poble.
  • Elaborar una programació específica d’activitats culturals relacionades amb la memòria: calendari de commemoracions, exposicions, cicles de conferències. Donar suport a les activitats d’entitats locals i a la tasca d’investigació i de difusió. Incorporar activament els centres educatius en els programes i actuacions memorials. Difondre a través dels mitjans locals i de la web local les activitats i el patrimoni memorial.
Educació: 

- Creació de més escoles-bressol 0-3 anys públiques municipals.
- Demanar a la Generalitat més oferta d'escoles d'adults.
- Més ofertes de PQPI (Programa de Qualificació Professional d'Inserció) i consolidar el paper del Consell de FP a Terrassa
- Exigència a la Generalitat que no es retalli en educació i que no s'aturin les construccions de nous centres educatius a la ciutat.Aprofundir en l'equilibri de l'escoloratizació a la ciutat, evitant la formació de “guetos”.

Economia i Món del treball

Reclamarem de la Generalitat la provisió de serveis que permetin la conciliació entre la vida laboral i familiar: incrementar la cobertura territorial i poblacional de serveis personals i associats a la dependència, escoles bressol, centres de dia, residències,...són activitats intensives en la creació d’ocupació, alhora que milloren la qualitat de vida de les persones.
Impulsarem la utilització de les clàusules socials com a política d’ocupació en les licitacions públiques per promoure l'ocupació de determinats col·lectius en risc d’exclusió. Obligació de què es contractin persones registrades com a aturades a les Oficines de Treball (OT). Cal parar especial esment a la introducció als plecs de clàusules del compliment de la normativa laboral i els convenis col·lectius, com a causa de rescissió dels contractes públics.
Influirem des de l’administració en una major estabilitat i qualitat en l’ocupació, no col·laborarem amb les ETT, ni empreses de serveis integrals, ni agències de col·locació amb ànim de lucre.
Contribuirem des dels governs locals a reforçar la vocació i el futur industrial dels nostres territoris.
- Promourem accions i projectes d’economia productiva que incideixin en un canvi de model econòmic.
- Afavorirem aquelles infraestructures que permetin acollir noves activitats productives,
Promourem noves formes d’economia social (cooperativisme), d’innovació social en els projectes industrials.
Farem promoció del sòl industrial com a espai estratègic per impulsar nova activitat econòmica. Impulsarem línies d’actuació, amb participació pública i privada, que contribueixin a la revalorització i millora dels polígons d’activitat econòmica.
Impulsarem un pla d’accés mitjançant transport col·lectiu als polígons industrials.

Entrades populars d'aquest blog

Valoració eleccions

Reunida l’assemblea local d’Esquerra Unida de Terrassa el 6 de juny hem fet una valoració i reflexió col·lectiva de les eleccions municipals del passat 28 de maig i de la nostra participació. Primer de tot, volem donar les gràcies a les 3.643 persones (4,56% dels votants) que van confiar en la candidatura de Terrassa En Comú Podem aquest 28M. No defraudarem a aquestes persones, ja que continuarem treballant i lluitant per recuperar i ampliar un espai polític que és imprescindible i necessari a Terrassa. Volem agrair també la magnífica feina que ha realitzat tota la militància de TECP, en especial la candidata Agnès Petit, en aquesta campanya electoral, deixant-se la pell per defensar un futur digne per a les famílies treballadores. Tenim un gran capital humà. Hem demostrat que tenim militància, proposta i capacitat per a crear una organització més forta, que estigui arrelada als barris i amb un discurs de classe, posant l’èmfasi en les desigualtats i necessitats materials de la gent.

Ha mort Juan Martínez

Ayer nos dejó Juan Martínez Martínez , un luchador infatigable de esos que pelean toda la vida, uno de los imprescindibles. Desde bien joven  en su Abrucena natal  vio y comprendió la miseria a que las clases pudientes del campo sometían a los campesinos. Esto hizo que su familia decidiese emigrar a Cataluña y concretamente a Terrassa para buscarse  la vida. Ya en nuestra ciudad, Juan rápidamente tomó contacto con el PSUC y entró en sus filas. Pronto se destacó con una militancia comunista activa y comprometida. Las detenciones acompañadas de torturas y años de cárcel fueron una constante. Se implicó de manera extenuante y desinteresada en la lucha contra la dictadura franquista y por el restablecimiento de la democracia, siempre al lado de la clase trabajadora. También tuvo buena parte de “culpa” en la creación y desarrollo de las CCOO.   Esto le costó estar constantemente en el punto de mira de la policía política del régimen, lo que a instancias del partido le obligó a exiliarse a

Presentació a Terrassa del llibre sobre la massacre d'Atocha

Aquest proper dimecres 31 de gener presentem a Terrassa el llibre " La matanza de Atocha y otros crímenes de Estado ", amb la participació de l'autor Carlos Portomeñe . A les 18:30h a la seu de CCOO de Terrassa (c/ Unió, 23). Recentment, l'autor ha publicat l'article " Siete días de enero, cuarenta y siete años después " sobre els fets que relata en el llibre. Us esperem!