Passa al contingut principal

Sobre la Diada Nacional de Catalunya

 

Aquest matí EUiA de Terrassa hem realitzat una roda de premsa davant l'oficina de CatalunyaCaixa al centre de la ciutat, per rebutjar l'ERO de l'entitat bancària i per presentar la campanya “#CatalunyaLliure”.

La campanya consta de material imprés i digital sota el lema “Catalunya Lliure per decidir, d'atur, de retallades, d'exili, de desnonaments, de corrupció, de violència masclista i d'especulació” i es difondrà aquesta setmana amb motiu de la Diada Nacional al carrer i a les xarxes socials.

Segons el coordinador local d'EUiA a Terrassa, Ivan Martos, “aquest any la Diada arriba en una doble crisi: econòmica i social d'una banda, i de model institucional d'Estat d'una altra. Davant la primera ens reafirmem en la lluita contra l'atur, les retallades i les polítiques neoliberals d'austeritat i per una sortida social i democràtica a la crisi amb una reforma fiscal justa i progressiva, polítiques industrials i d'ocupació, banca pública i defensa de serveis públics i de drets socials. I de la segona ens reafirmem en la defensa del dret a decidir de forma plural i inclusiva, el més aviat possible”.

Per Raül Martínez, responsable d'organització d'EUiA a Terrassa, cal destacar que “Izquierda Unida ha estat l'única força política estatal que s'ha manifestat a favor del dret a l'autodeterminació de Catalunya i que s'ha compromés a treballar per un model d'estat federal, plurinacional, social i republicà”. També ha volgut llançar una dura crítica a CiU “pel patriotisme de bandera i llengüa”, ja que “totes les polítiques econòmiques i laborals CiU les ha pactat amb el PP i UPyD (reforma laboral, pressupostos militars, llei d'estabilitat pressupostària, reforma de l'article 135 de la Constitució, retallades, etc...). I a més juga amb les aspiracions nacionals del poble català amagant les polítiques antisocials i no aclarint data de la consulta”.

Sobre l'ERO presentat a CatalunyaCaixa Martínez ha volgut rebutjar l'ERO als 2.453 treballadors (un terç de la plantilla, amb apliació estricta de la reforma laboral de PP i CiU) i ha manifestat el suport d'EUiA cap els treballadors i les seves mobilitzacions. També ha recordat que ICV-EUiA al novembre passat va reclamar que l'entitat es converteixi en una Banca Pública Catalana per a poder donar crèdit a famílies i empreses i tenir un millor control democràtic de les finances. “Aquestes són les estructures d'estat que el poble català necessita”, ha sentenciat Martínez.

Ivan Martos ha recordat que EUiA dona llibertat als seus militants per a participar en les diferents activitats i mobilitzacions a la Diada, i ha mostrat una especial simpatia cap a les mobilitzacions que lliguen drets socials i nacionals, com la iniciativa de #EncerclemLaCaixa.

Martos ha finalitzat la roda de premsa recordant que uns dels valors d'EUiA són la solidaritat i l'internacionalisme. “I aquest 11-S també és l'aniversari, el 40, del cop d'estat a Xile. Volem recordar a persones com Salvador Allende i Víctor Jara que van donar la vida per la llibertat i la dignitat del seu poble. També tenim present aquests dies que una nova agressió imperialista pot caure en forma de bombes sobre el poble de Síria, un cop més diem NO a la guerra! NO a la intervenció! I com no, a casa nostra aquests dies treballadors de la sanitat es troben en lluita contra les retallades, especialment els treballadors d'ambulàncies que es troben en vaga. Tenen el nostre suport, la seva lluita és justa. Sense anbulàncies i sanitat pública no existeix llibertat ni democràcia.”

En acabar la roda de premsa EUiA de Terrassa ha penjat la bandera catalana, la senyera, en el seu local a Ca n'Anglada.

Entrades populars d'aquest blog

Valoració eleccions

Reunida l’assemblea local d’Esquerra Unida de Terrassa el 6 de juny hem fet una valoració i reflexió col·lectiva de les eleccions municipals del passat 28 de maig i de la nostra participació. Primer de tot, volem donar les gràcies a les 3.643 persones (4,56% dels votants) que van confiar en la candidatura de Terrassa En Comú Podem aquest 28M. No defraudarem a aquestes persones, ja que continuarem treballant i lluitant per recuperar i ampliar un espai polític que és imprescindible i necessari a Terrassa. Volem agrair també la magnífica feina que ha realitzat tota la militància de TECP, en especial la candidata Agnès Petit, en aquesta campanya electoral, deixant-se la pell per defensar un futur digne per a les famílies treballadores. Tenim un gran capital humà. Hem demostrat que tenim militància, proposta i capacitat per a crear una organització més forta, que estigui arrelada als barris i amb un discurs de classe, posant l’èmfasi en les desigualtats i necessitats materials de la gent.

Ha mort Juan Martínez

Ayer nos dejó Juan Martínez Martínez , un luchador infatigable de esos que pelean toda la vida, uno de los imprescindibles. Desde bien joven  en su Abrucena natal  vio y comprendió la miseria a que las clases pudientes del campo sometían a los campesinos. Esto hizo que su familia decidiese emigrar a Cataluña y concretamente a Terrassa para buscarse  la vida. Ya en nuestra ciudad, Juan rápidamente tomó contacto con el PSUC y entró en sus filas. Pronto se destacó con una militancia comunista activa y comprometida. Las detenciones acompañadas de torturas y años de cárcel fueron una constante. Se implicó de manera extenuante y desinteresada en la lucha contra la dictadura franquista y por el restablecimiento de la democracia, siempre al lado de la clase trabajadora. También tuvo buena parte de “culpa” en la creación y desarrollo de las CCOO.   Esto le costó estar constantemente en el punto de mira de la policía política del régimen, lo que a instancias del partido le obligó a exiliarse a

Presentació a Terrassa del llibre sobre la massacre d'Atocha

Aquest proper dimecres 31 de gener presentem a Terrassa el llibre " La matanza de Atocha y otros crímenes de Estado ", amb la participació de l'autor Carlos Portomeñe . A les 18:30h a la seu de CCOO de Terrassa (c/ Unió, 23). Recentment, l'autor ha publicat l'article " Siete días de enero, cuarenta y siete años después " sobre els fets que relata en el llibre. Us esperem!