Passa al contingut principal

EUiA expressa el seu compromís amb la ILP impulsada per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca

Els desnonaments de població vulnerable sense alternativa habitacional constitueixen una violació sistemàtica dels Drets Humans, violació perpetrada per entitats financeres sota l'empara del poder judicial en un país amb milions d'habitatges buits. El genocidi financer perpetrat pels bancs, lluny de disminuir, s’eixampla amb més violència. Segons les dades aportades pel Consell General del Poder Judicial, les execucions hipotecàries van augmentar el 2012 en un 135%. La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) denuncia l’opacitat i poca exactitud de les dades aportades per les autoritats, amb l’objectiu de minimitzar el conflicte, i calcula que des de 2008 han estat executats uns 335.000 llançaments hipotecaris, essent Catalunya la comunitat capdavantera.
Com és sabut, la legislació civil permet a l’entitat bancària continuar reclamant el deute restant un cop s’ha desnonat, al qual s’han d’afegir interessos de demora i costos judicials. Aquesta anomalia jurídica sense similar al món, té com a conseqüència la condemna a un deute perpetu impossible de pagar que situa a àmplies capes de població en situació d’exclusió social i indigència, quan no, al suïcidi. Les dades d’atur de la darrera EPA, amb la perspectiva de les noves retallades ja anunciades, i la progressiva finalització dels convenis col·lectius, agreujaran sens dubte el drama social i humà de l’habitatge 
L’habitatge, un bé de primera necessitat i un dret reconegut a la Declaració Universal dels Drets Humans, a la Constitució espanyola i a l’Estatut de Catalunya, ha estat posat paulatinament en mans del capital financer mitjançant l’articulació d’un mercat basat en la propietat i en els préstecs hipotecaris. EUiA constatem que la vulneració del dret a l’habitatge expressa a la perfecció l’etapa de col·lapse social i democràtic en que ens trobem.
En aquest estat de coses, EUiA reiterem el reconeixement i l’autoritat de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) així com el compromís amb la Iniciativa Legislativa Popular que impulsa, que ahir es presentava al Congrés dels Diputats amb 750.000 firmes i que té com a objectiu implementar la dació en pagament retroactiva, la paralització de tots els desnonaments i l’extensió del lloguer social.  
La paralització de desnonaments per part de la societat civil, a través de la mobilització social i la desobediència civil, s’ha demostrat con un mecanisme d’empoderament que mitjançant la solidaritat i el suport mutu pretén evitar la violació dels drets humans, alhora que visualitza l’oposició dels sectors populars a la dictadura dels mercats financers i la banca.
Quan una àmplia majoria social se sent representada per les propostes de la PAH, que contrasta amb la paralització per part de PP, PSOE i CiU de la totalitat d’iniciatives legislatives encaminades a pal·liar aquest drama social,  EUiA expressem:
El total suport a la campanya iniciada per la PAH de pressió i denúncia d’aquells representants polítics contraris a les propostes de la ILP.
I fem una crida a la mobilització el pròxim 16 de febrer, “Pel dret a la vivenda. Contra el genocidi financer, senyalem els responsables”.


Entrades populars d'aquest blog

Valoració eleccions

Reunida l’assemblea local d’Esquerra Unida de Terrassa el 6 de juny hem fet una valoració i reflexió col·lectiva de les eleccions municipals del passat 28 de maig i de la nostra participació. Primer de tot, volem donar les gràcies a les 3.643 persones (4,56% dels votants) que van confiar en la candidatura de Terrassa En Comú Podem aquest 28M. No defraudarem a aquestes persones, ja que continuarem treballant i lluitant per recuperar i ampliar un espai polític que és imprescindible i necessari a Terrassa. Volem agrair també la magnífica feina que ha realitzat tota la militància de TECP, en especial la candidata Agnès Petit, en aquesta campanya electoral, deixant-se la pell per defensar un futur digne per a les famílies treballadores. Tenim un gran capital humà. Hem demostrat que tenim militància, proposta i capacitat per a crear una organització més forta, que estigui arrelada als barris i amb un discurs de classe, posant l’èmfasi en les desigualtats i necessitats materials de la gent.

Ha mort Juan Martínez

Ayer nos dejó Juan Martínez Martínez , un luchador infatigable de esos que pelean toda la vida, uno de los imprescindibles. Desde bien joven  en su Abrucena natal  vio y comprendió la miseria a que las clases pudientes del campo sometían a los campesinos. Esto hizo que su familia decidiese emigrar a Cataluña y concretamente a Terrassa para buscarse  la vida. Ya en nuestra ciudad, Juan rápidamente tomó contacto con el PSUC y entró en sus filas. Pronto se destacó con una militancia comunista activa y comprometida. Las detenciones acompañadas de torturas y años de cárcel fueron una constante. Se implicó de manera extenuante y desinteresada en la lucha contra la dictadura franquista y por el restablecimiento de la democracia, siempre al lado de la clase trabajadora. También tuvo buena parte de “culpa” en la creación y desarrollo de las CCOO.   Esto le costó estar constantemente en el punto de mira de la policía política del régimen, lo que a instancias del partido le obligó a exiliarse a

Presentació a Terrassa del llibre sobre la massacre d'Atocha

Aquest proper dimecres 31 de gener presentem a Terrassa el llibre " La matanza de Atocha y otros crímenes de Estado ", amb la participació de l'autor Carlos Portomeñe . A les 18:30h a la seu de CCOO de Terrassa (c/ Unió, 23). Recentment, l'autor ha publicat l'article " Siete días de enero, cuarenta y siete años después " sobre els fets que relata en el llibre. Us esperem!