Passa al contingut principal

EUiA dóna suport a la mobilització estatal per l’educació pública convocada pel 13D

A Barcelona la comunitat educativa convoca a les 18 hores a Plaça Universitat sota el lema: 'La nostra educació no pagarà el vostre deute. Educació en català ara i sempre'
Les retallades s'han acarnissat amb el poble català, espanyol i europeu. És a dir, amb el poble en majúscules: amb els de sempre. Perquè sempre hem estat “els de sempre”: els que no som banquers, els que no som classe política però tot i així fem política, els que no som grans empresaris però si generem beneficis, els treballadors, els que som aquest llarg etcètera. Retallades que afecten la nostra vida, la nostra salut, el nostre benestar, la nostra cultura, la nostra educació. 

El pròxim dijous, 13 de desembre, sortirem al carrer una vegada més per lluitar per la nostra educació pública. Fa gairebé cinc anys el president Zapatero i el seu seguici ens van negar la crisi. Des de llavors, els governs català i espanyol ens han dit que per poder sortir de la crisi l'únic camí és l'austeritat. I certament hem vist que aquesta "austeritat" s'ha materialitzat en retallades socials. Però, sense explicar el perquè, aquesta "austeritat" no ha afectat a aquells que ens han portat la crisi: banquers, classe política, rics, grans empresaris, etc. En resum, els que més han tingut i a dia d'avui encara més tenen.

Ens pugen les taxes universitàries. Ens treuen qualitat educativa a les escoles, primàries i secundàries. Ens maten l'educació infantil que tant ens va costar tenir. Ens treuen el dret a transport i a menjador. Fins i tot ens cobren 2 euros per la carmanyola amb menjar que porten els nostres infants a l’escola. Menjar perquè s'alimentin i així poder aprendre i tenir capacitats per poder crear noves idees. I així també poder tenir un futur basat en el desenvolupament humà. Perquè com el mestre i educador Paulo Freire va dir: “Estudiar no és un acte de consumir idees, sinó de crear-les i recrear-les”.

Des del sector d'Educació d'EUiA no només donem suport a la manifestació convocada pel 13 de desembre. També en serem part: una veu més a la marea de gent que sortirà al carrer per reivindicar un cop més els nostres drets i obligacions. Drets com a ciutadans d'aquesta nació. Dret a una educació pública, laica i gratuïta. Una educació de qualitat i digna. Amb l’obligació de defensar-la. Perquè "La nostra educació no pagarà el vostre deute".

---------------
Manifest de la convocatòria:
Les entitats que conformen el MUCE –Marc Unitari de la Comunitat Educativa- us convoquem a participar activament a la jornada de lluita de l’ensenyament, convocada a tot l’Estat, pel dia 13 de desembre de 2012, en defensa de l’educació pública i contra la LOMCE i les retallades.
A Catalunya, tenim un doble motiu per sortir al carrer: un atac sense precedents al nostre model educatiu català i a la immersió lingüística, que posa en qüestió la igualtat d’oportunitats per a tot l’alumnat, i d’altra banda, una llei que no fa més que augmentar la mercantilització i aprofundir en la privatització de l’ensenyament públic, alhora que s’estan retallant, de manera desmesurada, els pressupostos de l’educació pública.
Per millorar la qualitat educativa no és necessària una nova llei. És un pretext partidista en moments de crisi per imposar un model educatiu mercantilista, elitista i competitiu.
Es perden conquestes educatives en:
  • Cohesió social
  • Igualtat d’oportunitats en escolarització obligatòria.
  • Integració escolar.
  • Coeducació.
  • Participació democràtica de la comunitat educativa en els centres.
  • Educació per la ciutadania.
No cal dir que, en uns moments en què les retallades a l’ensenyament públic estan dificultant enormement la tasca en els centres, afegir-hi noves mesures, totalment irracionals, que distorsionin encara més la tasca educativa, és d’una greu irresponsabilitat.
  • Rebutgem aquest intent de desmantellar el nostra model d’escola catalana que, durant més de 30 anys, ha demostrat el seu èxit, tan pel que fa l’aprenentatge de la llengua (tant catalana com castellana), com per ser una eina imprescindible per a la igualtat d’oportunitats i la inclusió social.
  • Rebutgem la proposta de llei del ministre Wert (LOMCE) pel que representa de privatització i mercantilització de l’ensenyament públic i perquè ens retorna a un model d’escola segregador i reaccionari.
  • Rebutgem totes les retallades a l’educació i exigim uns pressupostos que facin possible una educació pública i de qualitat per a tot l’alumnat i que no haguem de patir noves retallades.
  • Demanem la retirada d’aquest avantprojecte.
  • Demanem la dimissió del ministre Wert.
  • Demanem que en els propers pressupostos de la Generalitat de Catalunya es doni prioritat a l’educació pública.
Convoquem al professorat i a tota la comunitat educativa el DIA 13 DE DESEMBRE:
  • A organitzar actes de protesta als centres a migdia (cadenes a l’entorn del centre, entre un centre i l’altra, xiulets, pancartes, etc.).
  • A LA MANIFESTACIÓ  que tindrà lloc a les 18h. de la tarda, des de Pl. Universitat/cruïlla Pelai fins a la plaça Sant Jaume

PER LA COHESIÓ SOCIAL: NI LOMCE, NI RETALLADES

EN DEFENSA DE L’EDUCACIÓ PÚBLICA I LA LLENGUA CATALANA

US CONVOQUEM A TOTS I TOTES A LA

MANIFESTACIÓ

El dijous, 13 de desembre, a les 18 hores a Pl. Universitat/ Pelai

Entitats del Marc Unitari de la Comunitat Educativa MUCE -:

Associació d’Estudiants Progressistes (AEP) - Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) - Associació de Mestres Rosa Sensat (AMRS) - Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes d’Educació Secundària (FAPAES) - Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FAPAC) - Federació d’Ensenyament de CCOO – Federació d’Ensenyament de CGT - Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya (FMRPC) - FETE-UGT - Sindicat d’Estudiants (SE) – Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC)- USTEC·STEs (IAC) 

Entrades populars d'aquest blog

Valoració eleccions

Reunida l’assemblea local d’Esquerra Unida de Terrassa el 6 de juny hem fet una valoració i reflexió col·lectiva de les eleccions municipals del passat 28 de maig i de la nostra participació. Primer de tot, volem donar les gràcies a les 3.643 persones (4,56% dels votants) que van confiar en la candidatura de Terrassa En Comú Podem aquest 28M. No defraudarem a aquestes persones, ja que continuarem treballant i lluitant per recuperar i ampliar un espai polític que és imprescindible i necessari a Terrassa. Volem agrair també la magnífica feina que ha realitzat tota la militància de TECP, en especial la candidata Agnès Petit, en aquesta campanya electoral, deixant-se la pell per defensar un futur digne per a les famílies treballadores. Tenim un gran capital humà. Hem demostrat que tenim militància, proposta i capacitat per a crear una organització més forta, que estigui arrelada als barris i amb un discurs de classe, posant l’èmfasi en les desigualtats i necessitats materials de la gent.

Ha mort Juan Martínez

Ayer nos dejó Juan Martínez Martínez , un luchador infatigable de esos que pelean toda la vida, uno de los imprescindibles. Desde bien joven  en su Abrucena natal  vio y comprendió la miseria a que las clases pudientes del campo sometían a los campesinos. Esto hizo que su familia decidiese emigrar a Cataluña y concretamente a Terrassa para buscarse  la vida. Ya en nuestra ciudad, Juan rápidamente tomó contacto con el PSUC y entró en sus filas. Pronto se destacó con una militancia comunista activa y comprometida. Las detenciones acompañadas de torturas y años de cárcel fueron una constante. Se implicó de manera extenuante y desinteresada en la lucha contra la dictadura franquista y por el restablecimiento de la democracia, siempre al lado de la clase trabajadora. También tuvo buena parte de “culpa” en la creación y desarrollo de las CCOO.   Esto le costó estar constantemente en el punto de mira de la policía política del régimen, lo que a instancias del partido le obligó a exiliarse a

Presentació a Terrassa del llibre sobre la massacre d'Atocha

Aquest proper dimecres 31 de gener presentem a Terrassa el llibre " La matanza de Atocha y otros crímenes de Estado ", amb la participació de l'autor Carlos Portomeñe . A les 18:30h a la seu de CCOO de Terrassa (c/ Unió, 23). Recentment, l'autor ha publicat l'article " Siete días de enero, cuarenta y siete años después " sobre els fets que relata en el llibre. Us esperem!