Passa al contingut principal

Sobre la Marxa cap a la Independència

Esquerra Unida i Alternativa de Terrassa vam rebre el passat juliol una carta de Terrassa per la Independència (ANC) demanant la nostra participació a la Comissió Ciutadana de Recolzament a la Marxa cap a la Independència.

EUiA de Terrassa ha valorat les peticions de suport a la Marxa cap a la Independència i ha donat resposta a Terrassa per la Independència, primer de tot agraint el contacte establert.

TxI ens demana suport com organització a la Marxa cap a la Independència promoguda des de l'ANC. Des d'EUiA de Terrassa volem destacar la nostra coincidència en la defensa, des de la radicalitat democràtica, del dret a decidir, i en la lluita per fer possible l'exercici, també a Catalunya, del dret d'autodeterminació dels pobles. Des d'EUiA nacional ja ens hem compromés a participar, amb el nostre perfil polític, a la manifestació que s'està preparant per al proper 11 de setembre, amb la voluntat que la manifestació sigui confluent i unitària. Pensem que l'aspiració popular de llibertat catalana no la representa CiU, ni qui fa polítiques contra la població. El camí de la llibertat l'ha de cercar i fer el poble català. La llibertat de Catalunya és social de la seva població i nacional de país, s'ha de poder decidir en una consulta vinculant.

EUiA aposta, avui, per un model federal d’estat democràtic i social, laic, plurinacional, plurilingüístic i republicà, basat en la lliure adhesió de les nacions que el composin, on Catalunya s’expressa, treballa i es relaciona de forma fraternal i solidària amb la resta de nacions i regions que conformen l’Estat espanyol.

Per tant, EUiA de Terrassa manifestem que nosaltres defensem la sobirania de decidir del poble català, confluïm en que la població i la ciutadania de Catalunya i dels Països Catalans, exercint el dret a l'autodeterminació, pugui decidir sobre la forma d'estat, el tipus de relació amb l'estat espanyol i Europa, entre les diferents opcions democràtiques (d'independència, federalisme o autonomisme), per tant no podem donar suport públic directament com organització a una Marxa cap a la Independència que no passi primer per una consulta popular o referèndum.

Això no treu que individualment els nostres afiliats i militants no participin, ja que a EUiA hi convivim republicans independentistes i federalistes. Així mateix, EUiA de Terrassa s'ha compromés a aportar persones per formar part del servei d'ordre de la Marxa així com a informar a la nostra militància de les convocatòries i informacions sobre la mateixa per si volen participar.

Entrades populars d'aquest blog

Valoració eleccions

Reunida l’assemblea local d’Esquerra Unida de Terrassa el 6 de juny hem fet una valoració i reflexió col·lectiva de les eleccions municipals del passat 28 de maig i de la nostra participació. Primer de tot, volem donar les gràcies a les 3.643 persones (4,56% dels votants) que van confiar en la candidatura de Terrassa En Comú Podem aquest 28M. No defraudarem a aquestes persones, ja que continuarem treballant i lluitant per recuperar i ampliar un espai polític que és imprescindible i necessari a Terrassa. Volem agrair també la magnífica feina que ha realitzat tota la militància de TECP, en especial la candidata Agnès Petit, en aquesta campanya electoral, deixant-se la pell per defensar un futur digne per a les famílies treballadores. Tenim un gran capital humà. Hem demostrat que tenim militància, proposta i capacitat per a crear una organització més forta, que estigui arrelada als barris i amb un discurs de classe, posant l’èmfasi en les desigualtats i necessitats materials de la gent.

Ha mort Juan Martínez

Ayer nos dejó Juan Martínez Martínez , un luchador infatigable de esos que pelean toda la vida, uno de los imprescindibles. Desde bien joven  en su Abrucena natal  vio y comprendió la miseria a que las clases pudientes del campo sometían a los campesinos. Esto hizo que su familia decidiese emigrar a Cataluña y concretamente a Terrassa para buscarse  la vida. Ya en nuestra ciudad, Juan rápidamente tomó contacto con el PSUC y entró en sus filas. Pronto se destacó con una militancia comunista activa y comprometida. Las detenciones acompañadas de torturas y años de cárcel fueron una constante. Se implicó de manera extenuante y desinteresada en la lucha contra la dictadura franquista y por el restablecimiento de la democracia, siempre al lado de la clase trabajadora. También tuvo buena parte de “culpa” en la creación y desarrollo de las CCOO.   Esto le costó estar constantemente en el punto de mira de la policía política del régimen, lo que a instancias del partido le obligó a exiliarse a

Presentació a Terrassa del llibre sobre la massacre d'Atocha

Aquest proper dimecres 31 de gener presentem a Terrassa el llibre " La matanza de Atocha y otros crímenes de Estado ", amb la participació de l'autor Carlos Portomeñe . A les 18:30h a la seu de CCOO de Terrassa (c/ Unió, 23). Recentment, l'autor ha publicat l'article " Siete días de enero, cuarenta y siete años después " sobre els fets que relata en el llibre. Us esperem!