Passa al contingut principal

EUiA dóna suport a la vaga de l'ensenyament públic

Les propostes de reducció del pressupost en Educació, anunciades pel Govern espanyol del Partit Popular, són un atac brutal contra l’educació pública. Augment del nombre d'alumnat per aula, augment de les hores lectives del professorat, eliminació dels mòduls de formació professional, congelació de les retribucions complementàries del professorat i la reducció de l'oferta de batxillerat, són mesures que ataquen la qualitat de l’educació, saturen encara més les aules, retallen els drets del professorat, redueixen la seva tasca de coordinació i preparació i envien a l'atur a molts professionals interins.

Aquestes mesures proposades pel Partit Popular són mesures que la consellera d'Ensenyament del Govern de la Generalitat, Irene Rigau, aplicarà a Catalunya. La primera decisió ha estat retardar la publicació definitiva de alumnat admès a les escoles i instituts del país per poder aplicar l’augment de ràtio i eliminar grups d'educació infantil i secundària, a més d’acomiadar professionals de l'educació.

Des d’EUiA denunciem la invasió de competències que el Govern central fa amb aquest decret, però també denunciem la hipocresia del Govern de la Generalitat que aplica les retallades proposades pel Govern espanyol a la vegada que protesta per la invasió de competències, quan és a les seves mans no aplicar cap mesura, ni l'augment de ràtios, ni l’augment de hores lectives, ni la reducció dels complements salarials, ni l’eliminació d'oferta de formació professional i batxillerats.

CiU d'aquesta forma se suma al PP i agreuja encara més l’educació a Catalunya, sumant aquestes mesures a les que el propi Govern de la Generalitat ha aplicat en els darrers cursos escolars (augment d’horari lectiu de professorat, reducció de la despesa corrent en centres educatius, eliminació de la sisena hora, reducció de projectes pedagògics...). CiU i PP, amb l’argument de la crisi, volen precaritzar l’educació pública i trencar el model d’igualtat d'oportunitats i cohesió social que persegueix el sistema públic d'educació.

La comunitat educativa en general, acompanyada d'associacions, entitats i plataformes diverses, està mobilitzada arreu del territori en defensa de l'escola pública. Aquests espais de lluita i d'acció unitària són més necessaris que mai per a poder donar una resposta als diversos atacs que rep l’educació pública.

Ens juguem el futur, el futur de la nostra infància i joventut, i ens juguem un model d'educació pública que és patrimoni de tothom. Defensar l’educació pública és defensar els nostres interessos, els interessos de la classe treballadora.

Per aquests motius, Esquerra Unida i Alternativa donem suport a la vaga general de l'ensenyament, convocada pel proper 22 de maig, i animem a professorat i alumnat a secundar-la i a les famílies a sumar-se a la jornada de lluita no portant als infants a l'escola.

Entrades populars d'aquest blog

Valoració eleccions

Reunida l’assemblea local d’Esquerra Unida de Terrassa el 6 de juny hem fet una valoració i reflexió col·lectiva de les eleccions municipals del passat 28 de maig i de la nostra participació. Primer de tot, volem donar les gràcies a les 3.643 persones (4,56% dels votants) que van confiar en la candidatura de Terrassa En Comú Podem aquest 28M. No defraudarem a aquestes persones, ja que continuarem treballant i lluitant per recuperar i ampliar un espai polític que és imprescindible i necessari a Terrassa. Volem agrair també la magnífica feina que ha realitzat tota la militància de TECP, en especial la candidata Agnès Petit, en aquesta campanya electoral, deixant-se la pell per defensar un futur digne per a les famílies treballadores. Tenim un gran capital humà. Hem demostrat que tenim militància, proposta i capacitat per a crear una organització més forta, que estigui arrelada als barris i amb un discurs de classe, posant l’èmfasi en les desigualtats i necessitats materials de la gent.

Ha mort Juan Martínez

Ayer nos dejó Juan Martínez Martínez , un luchador infatigable de esos que pelean toda la vida, uno de los imprescindibles. Desde bien joven  en su Abrucena natal  vio y comprendió la miseria a que las clases pudientes del campo sometían a los campesinos. Esto hizo que su familia decidiese emigrar a Cataluña y concretamente a Terrassa para buscarse  la vida. Ya en nuestra ciudad, Juan rápidamente tomó contacto con el PSUC y entró en sus filas. Pronto se destacó con una militancia comunista activa y comprometida. Las detenciones acompañadas de torturas y años de cárcel fueron una constante. Se implicó de manera extenuante y desinteresada en la lucha contra la dictadura franquista y por el restablecimiento de la democracia, siempre al lado de la clase trabajadora. También tuvo buena parte de “culpa” en la creación y desarrollo de las CCOO.   Esto le costó estar constantemente en el punto de mira de la policía política del régimen, lo que a instancias del partido le obligó a exiliarse a

Presentació a Terrassa del llibre sobre la massacre d'Atocha

Aquest proper dimecres 31 de gener presentem a Terrassa el llibre " La matanza de Atocha y otros crímenes de Estado ", amb la participació de l'autor Carlos Portomeñe . A les 18:30h a la seu de CCOO de Terrassa (c/ Unió, 23). Recentment, l'autor ha publicat l'article " Siete días de enero, cuarenta y siete años después " sobre els fets que relata en el llibre. Us esperem!