Passa al contingut principal

EUiA rebutja la "salvatge" reforma laboral del Govern del PP

La formació d’esquerres la considera “una agressió sense precedents als drets dels treballadors” i crida a donar-hi resposta “àmplia i organitzada” 

EUiA rebutja la reforma laboral aprovada avui al Consell de Ministres pel Govern de Mariano Rajoy. L’Executiu, en una nova demostració de quines són les seves preocupacions principals, ha dut a la pràctica una agressió sense precedents als drets dels treballadors i les treballadores a l’Estat espanyol: abarateix l’acomiadament amb efectes retroactius (de 45 a 33 dies); generalitza l’acomiadament objectiu; permet l’acomiadament gratis per l’emprenedoria; crea un nou contracte per als joves amb salaris per sota del SMI; introdueix els EROs sense autorització de l’Administració (quelcom que no existeix a cap país de la OCDE); suprimeix la ultra activitat dels convenis col·lectius... Aquests són només alguns dels elements que integren aquesta reforma salvatge, posada en marxa per a perpetuar la desesperança a que aquesta crisi està abocant el conjunt de la població.

Una actuació que s’ha dut a la pràctica de la forma més antidemocràtica possible, no només al marge dels sindicats que, tal i com defineix la Constitució, són els representants dels drets i interessos dels treballadors i treballadores; sinó fins i tot legislant (amb un Real Decret Llei) en contra de la pràctica totalitat del pactat fa només uns dies per patronal i sindicats, amb una actuació totalment deslegitimada per la seva unilateralitat. 

Per a EUiA, la número 53 de les reformes laborals realitzades des de l’aprovació de l’Estatut dels Treballadors, és una demostració més del cinisme d’aquest Govern, que fa només dos dies reconeixia al Parlament que hi haurà més atur al 2012, i simultàniament aprova l’abaratiment de l’acomiadament amb l’argument de la creació d’ocupació.

EUiA considera que aquesta mesura suposa un esglaó més en la involució democràtica que viu el nostre país, i que necessita d’una àmplia resposta organitzada.

Entrades populars d'aquest blog

Valoració eleccions

Reunida l’assemblea local d’Esquerra Unida de Terrassa el 6 de juny hem fet una valoració i reflexió col·lectiva de les eleccions municipals del passat 28 de maig i de la nostra participació. Primer de tot, volem donar les gràcies a les 3.643 persones (4,56% dels votants) que van confiar en la candidatura de Terrassa En Comú Podem aquest 28M. No defraudarem a aquestes persones, ja que continuarem treballant i lluitant per recuperar i ampliar un espai polític que és imprescindible i necessari a Terrassa. Volem agrair també la magnífica feina que ha realitzat tota la militància de TECP, en especial la candidata Agnès Petit, en aquesta campanya electoral, deixant-se la pell per defensar un futur digne per a les famílies treballadores. Tenim un gran capital humà. Hem demostrat que tenim militància, proposta i capacitat per a crear una organització més forta, que estigui arrelada als barris i amb un discurs de classe, posant l’èmfasi en les desigualtats i necessitats materials de la gent.

Ha mort Juan Martínez

Ayer nos dejó Juan Martínez Martínez , un luchador infatigable de esos que pelean toda la vida, uno de los imprescindibles. Desde bien joven  en su Abrucena natal  vio y comprendió la miseria a que las clases pudientes del campo sometían a los campesinos. Esto hizo que su familia decidiese emigrar a Cataluña y concretamente a Terrassa para buscarse  la vida. Ya en nuestra ciudad, Juan rápidamente tomó contacto con el PSUC y entró en sus filas. Pronto se destacó con una militancia comunista activa y comprometida. Las detenciones acompañadas de torturas y años de cárcel fueron una constante. Se implicó de manera extenuante y desinteresada en la lucha contra la dictadura franquista y por el restablecimiento de la democracia, siempre al lado de la clase trabajadora. También tuvo buena parte de “culpa” en la creación y desarrollo de las CCOO.   Esto le costó estar constantemente en el punto de mira de la policía política del régimen, lo que a instancias del partido le obligó a exiliarse a

Presentació a Terrassa del llibre sobre la massacre d'Atocha

Aquest proper dimecres 31 de gener presentem a Terrassa el llibre " La matanza de Atocha y otros crímenes de Estado ", amb la participació de l'autor Carlos Portomeñe . A les 18:30h a la seu de CCOO de Terrassa (c/ Unió, 23). Recentment, l'autor ha publicat l'article " Siete días de enero, cuarenta y siete años después " sobre els fets que relata en el llibre. Us esperem!