Passa al contingut principal

Democràcia és poder per al poble





Esquerra Unida i Alternativa mostra el seu disgust pels fets ocurreguts la matinada de diumenge a dilluns d'aquesta setmana, en que la policia va desallotjar l'acampada indignada davant l'Ajuntament de Terrassa. Denunciem que, darrera d’aquesta criminalització, s’oculta la intenció de silenciar les demandes produïdes per la intolerable situació d’escanyament a què les contrarreformes (laboral, de pensions, etc.) del Govern del PSOE a Madrid i les retallades socials de CiU a Catalunya estan sotmetent els treballadors i treballadores, especialment els i les joves. EUiA declarem que ens sentim reflectits en les demandes i reivindicacions exposades pel moviment 15-M: justícia social, lluita contra l’atur, serveis públics de qualitat, futur digne per a la joventut, canvi del model productiu, reforma de la llei electoral per acabar amb el bipartidisme, transparència en la gestió pública, etc. Per no repetir situacions semblants, instem a l'Ajuntament de Terrassa a que intensifiqui el diàleg amb els moviments socials i demanem al "moviment indignat" a que no caigui en provocacions, i que continüi desenvolupant les seves activitats impulsant el debat i la mobilització ciutadanes, sumant cada cop més persones. Una bona iniciativa seria acampar davant la seu d'Unnim, culpable de molts desnonaments a la nostra ciutat.

Esquerra Unida i Alternativa de Terrassa vol demanar el vot aquest diumenge a la coalició ICV-EUiA. Aquests darrers anys només Izquierda Unida al conjunt de l'estat, i la coalició ICV-EUiA a Catalunya, hem estat l´única força política que hem defensat sempre els drets socials i la qualitat dels serveis públics, mentres altres partits apostaven per retallades de drets socials i per privatitzacions més o menys encobertes de serveis públics.

Apostem per una segona transició i una regeneració democràtica. Per això defensarem una reforma de la llei electoral que tendeixi a la proporcionalitat de tots els vots, una millora de les formes de participació ciutadana (consultres populars ciutadanes, ILP's, democràcia participativa...) i la transformació de l'estat en una nova república de caràcter federal, solidari i plurinacional.

En matèria econòmica, des d'EUiA apostarem per la creació de llocs de treball i per frenar l'atur. La política no la podem deixar en mans dels poders oligàrquics ni dels insaciables mercats. És necessària una reforma fiscal progressiva, en la qual els qui més tenen, més han de pagar. Hem d'acabar amb l'evasió i els paraïsos fiscals, l'economia submergida o els privilegis de les SICAV. D'aquesta manera l'administració pública no estaria endeutada i haurien recursos per plans d'ocupació, creació d'empreses, per finançar els serveis públics (educació, sanitat...) mantenint i millorant l'estat del benestar i les ajudes públiques. Com s'ha demostrat la ineficàcia dels bancs i caixes d'estalvi, apostem per la creació d'una veritable Banca Pública. No acceptem més desnonamens de famílies que es queden sense sostre per no poder pagar hipoteques abusives i per quedar-se a l'atur, per això defensem la dació en pagament retroactivament (cancel·lar la hipoteca entregant les claus).

Combatrem les retallades en drets socials (com les reformes laborals i constitucionals del Govern), les retallades en educació i sanitat,... La mobilització social ha de veure’s reforçada encara més davant les eleccions del 20-N. La cita electoral determinarà el camí que hem de seguir per sortir de la crisis, l’afebliment o no de l’estat del benestar escassament assolit al nostre país i el manteniment de la política oligàrquica representada per PSOE, PP, CiU i PNV. És a dir, el continuisme de les polítiques econòmiques neoliberals representades per aquestes opcions, o bé, per un canvi d’orientació de la mà de l’esquerra. Esquerra Unida crida a la gent d’esquerres de Terrassa que vol politiques de transformació, a treballar per assolir els millors resultats electorals per la Coalició ICV-EUiA i per IU i, alhora, a impulsar i participar en totes les mobilitzacions front a la crisi, avui, demà i després del 20 N, per tal de contribuir a aixecar una alternativa social i política que respongui realment als interessos de la gent treballadora. El 20 de novembre, votar amb rebel·lia, és votar a IU i a ICV-EUiA. Estem convençuts que som la veu dels treballadors i les treballadores i que per això aconseguirem un ample grup parlamentari representatiu de l'esquerra transformadora, anticapitalista i republicana.

Entrades populars d'aquest blog

Valoració eleccions

Reunida l’assemblea local d’Esquerra Unida de Terrassa el 6 de juny hem fet una valoració i reflexió col·lectiva de les eleccions municipals del passat 28 de maig i de la nostra participació. Primer de tot, volem donar les gràcies a les 3.643 persones (4,56% dels votants) que van confiar en la candidatura de Terrassa En Comú Podem aquest 28M. No defraudarem a aquestes persones, ja que continuarem treballant i lluitant per recuperar i ampliar un espai polític que és imprescindible i necessari a Terrassa. Volem agrair també la magnífica feina que ha realitzat tota la militància de TECP, en especial la candidata Agnès Petit, en aquesta campanya electoral, deixant-se la pell per defensar un futur digne per a les famílies treballadores. Tenim un gran capital humà. Hem demostrat que tenim militància, proposta i capacitat per a crear una organització més forta, que estigui arrelada als barris i amb un discurs de classe, posant l’èmfasi en les desigualtats i necessitats materials de la gent.

Ha mort Juan Martínez

Ayer nos dejó Juan Martínez Martínez , un luchador infatigable de esos que pelean toda la vida, uno de los imprescindibles. Desde bien joven  en su Abrucena natal  vio y comprendió la miseria a que las clases pudientes del campo sometían a los campesinos. Esto hizo que su familia decidiese emigrar a Cataluña y concretamente a Terrassa para buscarse  la vida. Ya en nuestra ciudad, Juan rápidamente tomó contacto con el PSUC y entró en sus filas. Pronto se destacó con una militancia comunista activa y comprometida. Las detenciones acompañadas de torturas y años de cárcel fueron una constante. Se implicó de manera extenuante y desinteresada en la lucha contra la dictadura franquista y por el restablecimiento de la democracia, siempre al lado de la clase trabajadora. También tuvo buena parte de “culpa” en la creación y desarrollo de las CCOO.   Esto le costó estar constantemente en el punto de mira de la policía política del régimen, lo que a instancias del partido le obligó a exiliarse a

Presentació a Terrassa del llibre sobre la massacre d'Atocha

Aquest proper dimecres 31 de gener presentem a Terrassa el llibre " La matanza de Atocha y otros crímenes de Estado ", amb la participació de l'autor Carlos Portomeñe . A les 18:30h a la seu de CCOO de Terrassa (c/ Unió, 23). Recentment, l'autor ha publicat l'article " Siete días de enero, cuarenta y siete años después " sobre els fets que relata en el llibre. Us esperem!